Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Τριήμερο πεζοπορικών εξορμήσεων στη Γη του Αριστοτέλη

Το Trace Your Eco στα πλαίσια συνεργασίας με τον Δήμο Αριστοτέλη για την αναβάθμιση και ανάδειξη του Πεζοπορικού & Περιηγητικού τουρισμού, διοργανώνει ένα μοναδικό τριήμερο. Μία μοναδική εμπειρία στην Ανατολική Χαλκιδική.


Μια πεζοπορική διαδρομή σε ένα κατάφυτο δασώδες περιβάλλον προστατευμένο από την ευρωπαϊκή συνθήκη natura 2000.

Αποτελεί την τοπική περιπατητική «ναυαρχίδα» του Δήμου Αριστοτέλη ενώνοντας το Άλσος του Αριστοτέλη και τον οικισμό των Σταγείρων με τον αρχαιολογικό χώρο της αριστοτελικής γενέτειρας στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

Όσοι συμμετέχουν θα ανακαλύψουν τον ποταμό Χαβρία και το Κάστρο Θεοφύλακτο Νέπωσι στο Παλαιοχώρι και θα πεζοπορήσουν στο «Μονοπάτι του Αλέξη Ζορμπά» του γνωστότερου Έλληνα στον κόσμο.

Θα ανακαλύψουν τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Κηπουρίστρας στην Βαρβάρα σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με ίταμους, οξιές και φλαμουριές που το νερό τους καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας.

Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου.

Ο Αριστοτέλης, ο μεγαλύτερος Έλληνας φιλόσοφος της αρχαιότητας, μαθητής του Πλάτωνα και διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα Αρχαία Στάγειρα της Χαλκιδικής. Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου, και η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα .

Στο Παλαιοχώρι του Δήμου Αριστοτέλη, στην Χαλκιδική έζησε περισσότερα από 20 χρόνια ο αληθινός «Αλέξης Ζορμπάς», το πρόσωπο που ενέπνευσε τον Καζαντζάκη να γράψει το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», που αργότερα σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Κακογιάννης με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν.

Ο Ποταμός Χαβρίας πηγάζει κυρίως από τους ορεινούς όγκους του Χολομώντα και του Στρατωνικού όρους Βόρεια, και ανατολικά από το όρος Κάκαβος. Κύρια πηγή είναι η «Πιάβιτσα» στην περιοχή του Νεοχωρίου. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 59χιλ.και εκβάλει στον Τορωναίο κόλπο στην περιοχή της Ορμήλιας.

Κόστος Συμμετοχής και για τις 3 ημέρες 120 ευρώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα και λεπτομέρειες εδώ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα