Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Πως γιορτάστηκε στη Χαλκιδική η Αγία Τριάδα -ΦΩΤΟ-

Την επομένη μέρα της Πεντηκοστής, ημέρα Δευτέρα, η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα εν γένει. Στη Χαλκιδική σε πολλές περιοχές τιμάται ιδιαίτερα η ημέρα αυτή σε όμορφα εξωκλήσια, όπου ο κόσμος τηρεί τις παραδόσεις και γιορτάζει σύμφωνα με τις παραδόσεις.

 

Στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας. Εκεί παραβρέθηκε και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.

Ο αρχιφύλακας των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, Δημήτρης Νταλιάνης, ανέφερε: "Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο εκκλησάκι της Αγία Τριάδας το οποίο ανήκει στο Αγροτικό Κ.Κ.Κασσάνδρας. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία."

Στο Γκαρντάσι της Μ. Παναγίας

Με τη συμμετοχή πιστών από τη Μ. Παναγία και τις γύρω περιοχές γιορτάστηκε η Αγία Τριάδα στο εξωκλήσι στην περιοχή "Γκαρντάσι".

Μέσα στην όμορφη φύση και δίπλα στο ποτάμι συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό κουρμπάνι για όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα