Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Οινική συνεργασία για την Ανατολική Χαλκιδική, τη Δράμα και το Τσάρεβο

KOUZINA βραδιά με όλα τα μακεδονίτικα στοιχεία, που χαρακτηρίζουν τις γιορτές του δρόμου, πραγματοποιήθηκε στην Αρναία, η οποία υποδέχθηκε τους Πόντιους χορευτές από το Μικροχώρι Δράμας, καθώς και τον ίδιο το Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Ήταν για γιορτή του οίνου, καθώς επισημοποίησε την οινική δικτύωση, η οποία υπογράφηκε ανάμεσα στο Δήμο Αριστοτέλη, στο Δήμο Δράμας και στο Δήμο Τσάρεβο.

Η οινική ιστορία ξεκίνησε από το «αρνιώτικο κελάρι»: στο κτήμα της Claudia Papayianni αρνιώτες και δραμινοί χορευτές χόρεψαν τον πρώτο χορό της βραδιάς και τραταρίστηκαν λευκό τοπικό οίνο ΕΞ ΑΡΝΩΝ.

Στη συνέχεια πατίναραν στους δρόμους της Αρναίας, συνοδεία των Δημάρχων – Αριστοτέλη & Δράμας. Στην πρώτη στάση τους, στην πλατεία Γερογιανναίων στη ΛΑΝΑΡΑ, η χορωδία του ΚΑΠΗ τους καλωσόρισε, τραγουδώντας μακεδονίτικα τραγούδια.

Στην επόμενη στάση, στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ, η ξακουστή χορωδία της Αρναίας έδωσε καλλιτεχνική παράσταση ποιότητας, τραγουδώντας για τους φιλοξενούμενους υπέροχα άσματα. Και λίγο πιο κάτω ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ τράταρε γλυκά και κεράσματα τοπικά, χειροποίητα.

Στην πλατεία Δημαρχείου τους περίμενε ο πρώην πρόεδρος της βουλγαρικής δημοκρατίας Rosen Plevneliev καθώς και ο Δήμαρχος του Τσάρεβο, σε μια on-line σύνδεση μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας.

Αριστοτέλης – Δράμα & Τσάρεβο υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο αφορά την οινική δικτύωσή τους, μέσα από μια χαρτογραφημένη οινική διαδρομή, που συνδέει (μέσω της Δράμας) το Αιγαίο Πέλαγος με τη Μαύρη Θάλασσα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Κυριακίδη, του αντιδημάρχου Δράμας που «έφυγε» πριν από λίγους μήνες για τους μακεδονικούς ουρανούς. Οι Πόντιοι αναφέρθηκαν στη ζωή και στο έργο του. Το τίμησαν. Όλοι μαζί φωνάξαμε ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Η γιορτή συνεχίσθηκε με χορούς ποντιακούς και μακεδονικούς. Μέχρι αργά το βράδυ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα