Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

"Τρελό" φορτηγό έπεσε σε κατάστημα στη Στοκχόλμη

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Στοκχόλμης, όταν φορτηγό παρέσυρε πεζούς προτού προσκρούσει σε κτίριο όπου στεγάζεται πολυκατάστημα, στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες. 

 

Σουηδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί, κάτι που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει.

 

Στο κέντρο της Στοκχόλμης επικράτησε πανικός, με πολίτες να τρέχουν σε κατάσταση αλλοφροσύνης για να διαφύγουν από το σημείο. 

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Aftonbladet, η αστυνομία έκανε λόγο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Ο ίδιος ανέφερε ότι το πλήθος τρομοκρατήθηκε στη θέα του φορτηγού που παρέσυρε τους πεζούς, πολλοί εκ των οποίων έβαλαν τις φωνές: "Πίσω, πίσω, αυτό δεν είναι αστείο". 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Expressen, ο οποίος βρισκόταν επί τόπου, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: "Παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε". 

 

Εικόνες που μετέδωσαν σουηδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ένα φορτηγό που εν μέρει έχει μπει μέσα στο πλαϊνό μέρος του πολυκαταστήματος Ahlens και μορφές που μοιάζουν με ανθρώπινες σορούς να έχουν καλυφθεί με κουβέρτες. 

 

Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση. 

 

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στα σουηδικά ΜΜΕ: "Σταθήκαμε μέσα σε ένα κατάστημα υποδημάτων και ακούσαμε θόρυβο. Άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Τότε βλέπω ένα μεγάλο φορτηγό να προσκρούει στον απέναντι τοίχο". 

 

Έτερος αυτόπτης, ελληνικής καταγωγής, περιγράφει: "Βρισκόμουν στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό εμφανίστηκε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω αν κάποιος οδηγούσε ή βρισκόταν εκτός ελέγχου. Ερχόταν κατά πάνω μας. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα". 

 

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο, ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο ο δράστης συνελήφθη ή κατάφερε να διαφύγει. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το κέντρο της Στοκχόλμης.

 

Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

 

Το συμβάν προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις με το Μετρό, καθώς σημειώθηκε πάνω από το σταθμό T-Centralen, από τον οποίο περνούν όλες οι γραμμές της Στοκχόλμης. 

 

Οι σουηδικές αρχές βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς το περιστατικό έχει μεγάλες ομοιότητες με τα τρόμο-χτυπήματα στη Νίκαια, το Βερολίνο και -πριν από δύο εβδομάδες- στο Λονδίνο.

nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα