Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Eντυπωσιακό το νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ως συνέπεια της ευρωπαϊκής διεύρυνσης του 2004, το κτίριο Justus Lipsius έχει γίνει πάρα πολύ μικρό για το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Νίκαιας που εγκρίθηκε το 2001, όλες οι συνεδρίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, αυτό δημιούργησε την ανάγκη για ένα νέο ακίνητο.

Το νέο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατασκευάστηκε για να χωρέσει όλους τους σύνεδρους και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους.

 

Τον Ιανουάριο του 2005, οι 25 ομάδες σχεδιαστών σε συνεργασία με το βελγικό οργανισμό κτιρίων επέλεξαν το μέρος και ο Philippe Samyn και μια ομάδα κορυφαίων αρχιτεκτόνων παραδίδουν τώρα τον Φάρο όπως το αποκαλούν το νέο κτίριο είναι ένα παλάτι που χτίστηκε ανάμεσα στο 1922 και 1927 από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Michel Polak. Η πρόσοψη κρατήθηκε και η νέα πρόσοψη χτίστηκε πίσω από το αρχικό κτίριο, ενώ αποτελεί σήμερα ένα μέρος της βελγικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

thetoc.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα