Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Υφ. Αθλητισμού υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για "Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας"

Ο υπυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά την Προγραμματική Σύμβαση για «Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας».

Προβλέπεται, εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας, η διαμόρφωση ανοικτού χώρου ρίψεων (προπονητηρίου με εμβαδόν 7,3 στρέμματα) για ακόντιο, σφύρα, σφαίρα και δίσκο, με περιμετρική περίφραξη, κατασκευή τριών βαλβίδων (από μία για σφαιροβολία, σφυροβολία και δισκοβολία) και διπλού διαδρόμου φοράς ακοντισμού.

Ο προϋπολογισμός του σημαντικότατου αυτού έργου και διαχρονικού αιτήματος της αθλητικής κοινωνίας, το οποίο θα βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη του στίβου, ανέρχεται σε 350.000€, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης στους 19 μήνες.

Πριν από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης πραγματοποιήθηκε παραγωγική συζήτηση με τη δημοτική αρχή, αθλητικούς φορείς και ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, αλλά και αθλήτριες και αθλητές.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στις επαρχιακές πόλεις, όπως αδυναμία εγκαταστάσεων αλλά και δυσκολίες στη μετακίνηση των αθλητών, ενώ επανέλαβε και το αίτημα που προσφάτως ξαναέθεσε στη δια ζώσης συνάντησή τους, που αφορά στη χρηματοδότηση του ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού σταδίου Ν. Μουδανιών.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν τέθηκαν βασικά ζητήματα που αφορούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στο έργο των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, στα προβλήματα στις υποδομές, στο μητρώο προπονητών, στο ζήτημα της οικονομικής στήριξης των αθλητικών συλλόγων, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους αλλά και στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Ο προπονητής και οι αθλητές στίβου του Α.Σ Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας ζήτησαν βελτίωση των υποδομών, ώστε να προπονούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν από τραυματισμούς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα