Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ασφαλτοστρώσεις με ανακυκλωμένο πλαστικό στο δήμο Ν. Προποντίδας

Η ασφαλτική επίστρωση δρόμου με ανακυκλωμένο πλαστικό παρουσιάστηκε στο Δήμο Ν. Προποντίδας, παρουσία της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Μαρίας Αντωνίου, του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, του δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλια, του Συγκοινωνιολόγου του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Πρόιου, της Μηχανικού Περιβάλλοντος της ΑΝΑΚΕΜ, Όλγας Λαμπρή και άλλων επισήμων.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Ν. Μουδανιά. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη επίστρωσης 400 μέτρων, με το υλικό που περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό, από το Μουσείο προς το ξενοδοχείο “Ikos Oceania”.
Η πρωτοβουλία του Δήμου Ν. Προποντίδας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία από τη Σκωτία, “Macrebur” (MacRebur, The Plastic Road Company) και την Τεχνική Εταιρεία “Δρόμων Α.Κ.Τ.Ε”.



"Είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα μας, που θα χρησιμοποιήσει ένα υλικό για το οποίο το ενδιαφέρον είναι παγκόσμιο, με πολλαπλά οφέλη. Αγκαλιάζουμε εγχειρήματα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, που προτάσσουν την ανάπτυξη και την καινοτομία" δήλωσε η κ. Αντωνίου.


"Υψηλού συμβολισμού κίνηση από τον Δήμο Προποντίδας,που δίνει το σύνθημα πως η Αυτοδιοίκηση και καινοτόμα μπορεί να κινηθεί στην κατασκευή δημοσίων έργων,και η κυκλική οικονομία μπορεί να προωθηθεί απ’αυτήν!Η κατασκευή οδικών έργων με την χρήση ασφαλτομίγματος που στη σύνθεσή του περιλαμβάνεται ανακυκλώσιμο πλαστικό,δίνει το έναυσμα για την πράσινη ανάπτυξη που ήδη ξεκίνησε" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Γ,. Γιώργος.



Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, αναφέρθηκε στις δράσεις ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος, αλλά και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρωτοπόρο υλικό ασφαλτόστρωσης από ανακυκλωμένο πλαστικό, υπογραμμίζοντας ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, γεγονός που θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία αλλά και τους φορείς, καθώς και τους πολίτες, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση των πλαστικών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα