Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Κασσάνδρας

Στoν Αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Κασσάνδρειας παρέστη η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος σε μήνυμά του ανέφερε:

"Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από τη σκιά της πανδημίας, με διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχουμε συνηθίσει και κυρίως επιτάσσει να δείξουμε υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.
Όμως, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη μια νέας διαδρομής, με κύριους συνοδοιπόρους τους μαθητές και τους δασκάλους τους, που στο τέρμα της θα γευτούν τους καρπούς των προσπαθειών τους.
Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και πολιτεία ας συνεχίσουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό εφόδιο για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και ψυχική ισορροπία".

 

Ο βουελυτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ, Απόστολος Πάνας ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, που αυτή τη χρονιά καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, σε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Θα ήθελα όμως να είμαι αισιόδοξος, καθώς πιστεύω πως με σωστή συνεργασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, είναι δυνατό να ξεπεραστούν οι αντικειμενικές δυσκολίες και με ασφάλεια οι μαθητές να αποκτήσουν νέες γνώσεις, ενώ το σχολείο να επιτελέσει τον κοινωνικό του ρόλο στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό με την νέα κατάσταση πραγμάτων. Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στις ανάγκες και στα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Καλή σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, υγειά και επιτυχίες!».


Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά συνομίλησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε ότι άμεσα, θα μεταφερθούν στο καινούριο κτίριο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει το Γενικό Λύκειο της Κασσάνδρειας.


«Τις επόμενες ημέρες όλοι εσείς οι μαθητές του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί, θα μετακινηθείτε στο νέο κτίριο για να περάστε την φετινή και τις επόμενες σχολικές χρονιές, στο νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο που ολοκληρώθηκε παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε εξαιτίας της πανδημίας» τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας και ζήτησε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, προκειμένου να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και οι μαθητές να ζήσουν μια κανονική σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμούς.

«Το στοίχημα είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο στην Κασσάνδρα ούτε για μια μέρα. Γιαυτό χρειάζεται να φροντίζουμε την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας ώστε να είμαστε προστατευμένοι και ασφαλείς. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και δίπλα στους γονείς σας, και να στηρίζουμε το δύσκολο αλλά πολύτιμο έργο σας» ανέφερε η δήμαρχος απευθυνόμενη στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κασσάνδρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα