Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου στη ΔΕΘ

Στις προοπτικές ανάπτυξης του οδικού τουρισμού ώστε να δοθεί σημαντική ώθηση στην Βόρεια Ελλάδα και στους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας, αναφέρθηκε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 85η ΔΕΘ.

Μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στον Νίκο Φιλιππίδη, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Τα 10 εκατ. τουριστών μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν 13 ή 14 εκατ. και αλλάζει το πλαίσιο όσον αφορά τον οδικό τουρισμό. Σκεφτείτε χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία από όπου μπορούν να έρθουν τουρίστες με λιγότερο κόστος. Αυτό που έχω πει στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια στην πρόσφατη κουβέντα μας, είναι επιτέλους, ας χρηματοδοτήσουμε τις επενδύσεις στα χερσαία σύνορα. Πώς; Με ένα ευρώ διόδια, το κάνουν όλες οι χώρες στην Ευρώπη για να περάσεις από τη μια στην άλλη. Ξέρετε τι σημαίνει ένα ευρώ επί 10 εκατ. τουρίστες; Σκεφτείτε..."

Μιλώντας στο περίπτερο του Ο.Τ. στη ΔΕΘ, ο κ. Τάσιος είπε ότι η πορεία του τουρισμού φέτος εξελίχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη και ήδη έχει «πιαστεί» το 50% του 2019, παρότι τον Μάιο κανείς δεν το πίστευε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, συνεχίζεται σε πολλές περιοχές η σεζόν και πάμε για καλύτερο 2022. "Με 16 μήνες lockdown, με αποταμιεύσεις σε άνοδο και τον κόσμο σκασμένο όλοι ήθελαν να ξοδέψουν περισσότερο και να περάσουν καλύτερα. Αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως στον επισιτισμό, εκτός από τα ξενοδοχεία", ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

 

Οδικός τουρισμός
Πρέπει να δούμε τον ευρωπαίο τουρίστα που έρχεται στη χώρα μας οδικά και όχι μόνο από τα Βαλκάνια. Πρότεινα στον υπουργό Τουρισμού να κάνουμε μια μελέτη που εστιάζει την κεντρική Ευρώπη. Από τη Γερμανία έρχεται κάποιος σε 12 ώρες όταν ήθελε 2 μέρες. Σημαντικός είναι και ο τουρισμός περιήγησης ή αυτοκινούμενος. Ο τουρισμός αυτός έφερε 10 εκατομμύρια τουρίστες το 2019 είναι αυτός που μπορεί να ανασάνει την επαρχία.

Πώς πήγε Χαλκιδική
Στην ερώτηση για το πώς πήγε η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική ο κ. Τάσιος δήλωσε ότι ακολούθησε τα νούμερα της χώρας σε μια χρονιά που τη «στήριξαν» οι Βαλκάνιοι. Οι Ρουμάνοι ήταν νούμερο 1 εθνικότητα, με την κίνηση από Αγγλία και Γερμανία να αυξάνεται τον Αύγουστο.

Η καλή είδηση είναι πως τον Σεπτέμβριο η πληρότητα συνεχίζει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 70%.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα