Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε Παλαιοχώρι και Αγ. Νικόλαο οι εμβολιασμοί ηλικίας 60-64

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας Παλαιχωρίου και Αγ. Νικολάου από τις 15 Φεβρουαρίου 2021, καθώς μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα για τις ηλικίες 60 - 64. Και μπορεί οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Σιθωνίας να περιορίζουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης, αυτή όμως μετακυλίεται στους δημότες Ν. Προποντίδας, Κασσάνδρας και Πολυγύρου!

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δικαιούχοι του εμβολίου στο halkidikinews.gr, όταν μπήκαν στο emvolio.gov.gr να κάνουν αίτηση, τούς έβγαλε μόνο δύο επιλογές: το Κ.Υ. Παλαιοχωρίου και το Κ.Υ. Αγ. Νικολάου. Έτσι για παράδειγμα, ένας κάτοικος του Πολυγύρου ή της Κασσάνδρειας θα πρέπει να επιλέξει μέχρι που θα... ταξιδέψει για να κάνει το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα, δέχτηκαν δεκάδες διαμαρτυρίες οι δήμαρχοι Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας.

Με έγγραφό του στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ο Δήμαρχος Μ. Καρράς ζητεί οι εμβολιασμοί για  covid 19 ηλικίας 60-64 να πραγματοποιούνται σε υγειονομικές μονάδες εντός του Δήμου Ν. Προποντίδας ή πλησίον αυτού. Στο έγγραφό του, που κοινοποιεί στους βουλευτές του νομού, εκφράζει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου του, καθώς καλούνται να μεταβούν για να εμβολιαστούν στο Κ.Υ Παλαιοχωρίου ή Αγίου Νικολάου.


“Μπορεί τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα να ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη:
1. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Αγίου Νικολάου είναι  περίπου 80 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 50 χλμ.
2. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Παλαιοχωρίου είναι περίπου 100 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 70 χλμ.
3. Το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό με πολλές στροφές (ορεινό δίκτυο) και για να διανυθούν οι  παραπάνω αποστάσεις απαιτείται πάνω από μία ώρα.
4. Δεν υπάρχει σύνδεση με συγκοινωνία και ο μόνος τρόπος μετάβασης είναι με ιδιωτικό ΙΧ, που δεν το διαθέτουν όλοι.
 5. Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν προβλήματα υγείας και η μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλες αποστάσεις είναι απαγορευτική.
Σας καλώ να εξετάσετε με προσοχή το θέμα και να ορίσετε ως εμβολιαστικά κέντρα υγειονομικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου μας ή πλησίον αυτού, ώστε να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας” αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά απέστειλε και αυτή επιστολή διαμαρτυρίας.

«Διαμαρτύρομαι έντονα στο Υπουργείο Υγείας, στις Υγειονομικές Αρχές της χώρας και ενημερώνω τους Βουλευτές της Χαλκιδικής ότι το Κ.Υ Κασσάνδρας πρέπει άμεσα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.
Δεν θα ανεχτώ σε καμία περίπτωση την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας που καλούνται να διανύσουν 150 χιλιόμετρα και μάλιστα σε οδικό δίκτυο ορεινό, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να εμβολιαστούν» αναφέρει η κ. Χαλκιά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα