Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Επανέναρξη εργασιών στο κλειστό Γυμναστήριο Σημάντρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους ενημέρωσε το Δήμο ότι περατώθηκε η σωστική ανασκαφική έρευνα στο οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Σημάντρων και  το έργο μπορεί να προχωρήσει.


Η ανασκαφική έρευνα αποκάλυψε διακόσιες μία (201) λακκοειδείς ταφές οθωμανικών χρόνων, οι οποίες, αφού φωτογραφήθηκαν και σχεδιάστηκαν, απομακρύνθηκαν από τον χώρο.


Το Κλειστό Γυμναστήριο που θα κατασκευαστεί είναι προϋπολογισμού 1.285.000,00€ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Το Γυμναστήριο θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 780,42τ.μ. και θα αποτελείται από έναν κτιριακό όγκο, ο οποίος θα περιλαμβάνει τρεις χώρους: τον αγωνιστικό χώρο, τον χώρο των αποδυτηρίων και wc, καθώς και τον χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο). Επιπλέον, σε επαφή με το κτίριο, θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικά στέγαστρα, με ξύλινες περσίδες σκιασμού και μόνιμα καθίσματα χωροθετημένα πλησίον προβλεπόμενου χώρου πρασίνου, ώστε να αξιοποιηθεί και ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου.

“Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να καθυστερήσουν την κατασκευή ενός έργου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση κι ενώ ήταν όλα έτοιμα, η αποκάλυψη ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προκάλεσε αναπόφευκτα χρονική καθυστέρηση, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, που ακολουθείται.
Για να μη διαρρέονται ακόμη ανυπόστατες φήμες να ξεκαθαρίσω ότι η ανάγκη για κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στα Σήμαντρα ήταν αναγνωρισμένη από τη Δημοτική αρχή και περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό μας. Το κληροδότημα “Μπαχάνου” δε δημιούργησε αλλά ούτε και υπαγόρευσε τον προγραμματισμό. Η αρχική μας σκέψη ήταν απλά να το κατασκευάσουμε με το κληροδότημα και ιδίους πόρους.
Στην πορεία το κρίναμε ως έργο προτεραιότητας και το εντάξαμε στο “Φιλόδημος ΙΙ”, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή του, κι ενώ είχαμε το δικαίωμα να καταθέσουμε μόνο μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί μόνο από το κληροδότημα.
Να πω, τέλος, πως χαίρομαι που δεν υπάρχει πλέον καμία εμπλοκή. Έτσι,  αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, από Δευτέρα ξεκινούν και πάλι οι εργασίες” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα