Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύσκεψη για την ολοκλήρωση των μελετών και αδειοδοτήσεων για τη νέα μαρίνα στην Αμμουλιανή

Σύσκεψη με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του Λιμενικού Ταμείου πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη στην Αμμουλιανη, με σκοπό να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειές της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση των μελετών και αδειοδοτήσεων για τη νέα μαρίνα στην Αμμουλιανή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει πετύχει ήδη την χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης με αρχικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ (1,6 εκ ευρώ μετά την επικαιροποίηση της μελέτης) και το έργο αφορά τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου στο χώρο του βασικού λιμανιού του νησιού, αναμένοντας να προσελκύσει τουριστικά σκάφη από τη βόρεια πλευρά του Αιγαίου.

Μετά από αίτημα του Δήμου και απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής το έργο χαρακτηρίστηκε στρατηγικής σημασίας και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη λήψη τεχνικής βοήθειας από τη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εν προκειμένω θα παράσχει την βοήθεια του σε τεχνικά και αδειοδοτικά θέματα και σε ζητήματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, διαθέτοντας την απαραίτητη στελέχωση και εμπειρία.

Επόμενα βήματα είναι οι τελικές αδειοδοτήσεις του έργου, η συμπλήρωση των οριστικών μελετών μετά την έγκριση χωροθέτησης και ο διαγωνισμός του έργου εντός του 2025.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα