Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων το παιχνίδι στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου

Κατατέθηκε χθες το βράδυ στην ΕΛ.ΑΣ. από τον διορισμένο από την αστυνομία πραγματογνώμονα το πολυσέλιδο πόρισμα για την κατάσταση στην οποία βρήκε το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα πάρκ της Χαλκιδικής στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης από την Βέροια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πραγματογνώμων χαρακτηρίζει ιδιοκατασκευή το συγκεκριμένο παιχνίδι με συρραφή εξαρτημάτων. Στη δήλωσή του αναφέρει πως αν τηρούνταν το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή και την λειτουργία αυτού του παιχνιδιού δεν θα γινόταν το δυστύχημα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το πόρισμα κινείται στον άξονα των πρώτων συμπερασμάτων που είχε βγάλει ο πραγματογνώμονας, δηλαδή ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν έσπασε η μεταλλική βάση του παιχνιδιού, ότι αυτό έγινε λόγω εκτεταμένης διάβρωσης και παλαιότητας των μεταλλικών στηριγμάτων, όπως επίσης ότι το δυστύχημα μπορούσε να αποφευχθεί αν γινόταν τεχνικός έλεγχος και ότι ήταν ιδιοκατασκευή και συρραφή εξαρτημάτων.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει και το πόρισμα της εταιρείας που κάνει τις πιστοποιήσεις τέτοιων μηχανημάτων που έκανε τεχνικό έλεγχο ύστερα από το αίτημα του πατέρα του άτυχου 19χρονου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα