Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράση της ΕΟΔ Χαλκιδικής με αφορμή την Διεθνή ημέρα εθελοντισμού

Η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού καθιερώθηκε βάσει ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1985.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Καμία πολιτεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών. Προς τούτο, οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών.

Αποτελεί, όμως, και χρέος κάθε πολίτη να προωθήσει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο πολύ περισσότερο δε όταν αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Οι εθελοντές έχουν αποδείξει πολλές φορές - με αυταπάρνηση και αυτοθυσία - τη σημαντική συμβολή τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Παραρτημα Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπως είθισται, διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποιησης στα Ν.Μουδανια παρουσία πλήθους μικρών μαθητών και μελλοντικών εθελοντών!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα