Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Πολύγυρος τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα γιόρτασε ο Πολύγυρος τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο στο Μητροπολιτικό Ναό. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος πλαισίουμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη και ιερείς της Μητροπόλεως.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απ. Πάνας, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Βορδος και Δημήτρης Ζαγγίλας, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος και ευσεβείς πιστοί που τίμησαν τον πολιούχο και την παραμονή με τον πανηγυρικό εσπερινό και το πρωί με την αρχιερατική θ. Λειτουργία και την λιτανεία της σεβασμια εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί τον πλέον λαοφιλή και προσφιλή άγιο της Εκκλησίας και προστάτη των θαλασσών και των ταξιδεμενων, όπως τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμά του, καλώντας τους πιστούς σε βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της Εκκλησίας, η οποία αναδεικνύει αγίους, όπως τον Άγιο Νικόλαο.

Μετά τη Θ. Λειτουργία έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους του Πολυγύρου.

O Απ. Πάνας ανέφερε: "Εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες ! Να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους μας ο Άγιος Νικόλαος και πάντα γαλήνιες θάλασσες στους ναυτικούς μας!".

O Γρ. Τάσιος ανέφερε : "Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους Πολυγυρινούς-ες και εύχομαι από καρδιάς υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο. Η χάρη και η ευλογία Του να σκεπάζουν Πολύγυρο μας. Είναι μια ημέρα γιορτής κι ελπίδας για τον τόπο μας".

Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημ. Ζαγγίλας δήλωσε: "Εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά στους κατοίκους του Πολυγύρου, καθώς και σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους μας ο Άγιος Νικόλαος και πάντα γαλήνιες θάλασσες στους ναυτικούς μας"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα