Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ημερίδα για θέματα πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητητρίου Χαλκιδικής ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και με τη συμμετοχή του Β' Αντιπροέδρου ΕΘΕΑΣ και μέλος Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, Χρήστο Γιαννακάκη αλλά και πολλών προέδρων και μελών Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων από όλη τη Χαλκιδική, καθώς και μελών Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.


Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ο Α' αντιπρόεδρος Στέλιος Χούτας, τα μέλη Δ.Σ. Μαρία Καραβανά και Παναγιώτης Χλιάπας, που συντόνιζαν τη συζήτηση. Με την παρουσία τους τίμησαν ο Βουλευτής Απόστολος Πάνας και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

Στόχος ήταν να αναδειχθούν θέματα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα που απασχολούν τους αγρότες της Χαλκιδικής. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η αναδιάρθρωση των δενδρωδών καλλιεργειών, η αντιχαλαζιακή προστασία και το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης. Υποβλήθηκαν πολλά και καίρια ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους, τα οποία απαντήθηκαν, ενώ ο διάλογος που έγινε, ήταν σε ήπιους τόνους και ιδιαίτερα γόνιμος.

Σημαντικές ήταν οι προτάσεις που έγιναν από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη, ο οποίος πρότεινε την ένταξη της Χαλκιδικής στην αντιχαλαζιακή προστασία του προγράμματος του ΕΛΓΑ.  Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, πρότεινε και συμφωνήθηκε η από κοινού παρέμβαση και κατάθεση προτάσεων στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να ασκηθεί πίεση για επίλυση του θέματος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα