Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέος απινιδωτής στο εξωτερικό του κτιρίου του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας επίγνωση του ρόλου του, όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας και φορέας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και ως θεσμός με κοινωνικό πρόσωπο, που προσφέρει στην κοινωνία που δρα, προχώρησε στην προμήθεια ενός σύγχρονου αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, που τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο στο εξωτερικό του κτηρίου του.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι μια φορητή ιατρική συσκευή, απλή στη χρήση της, η οποία σε συνδυασμό με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Και βεβαίως, ο απινιδωτές δεν έχουν καμία αξία αν δεν υπάρχουν άνθρωποι εκπαιδευμένοι που ξέρουν να τους λειτουργούν. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτούν συμπολίτες μας και μάλιστα όχι μόνο στην χρήση απινιδωτών, αλλά και στην τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Το unboxing του Απινιδωτή έγινε σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, παρουσία της εκπαιδεύτριας κας Εύης Αδραμερινού, του μέλους ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Κλεάνθη Σπανού, επίσης εκπαιδευτή του KIDS SAVE LIVES, καθώς και μελών του Συλλόγου Ανανηπτών Πολυγύρου.

Ο Απινιδωτής τοποθετήθηκε από τον φορέα εκεί για δημόσια χρήση από τους First Responders της Κοινότητας Πολυγύρου:

- επαγγελματίες υγείας δηλαδή εκτός υπηρεσίας
- πιστοποιημένους πολίτες με πτυχίο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής 

με σκοπό την άμεση χρήση και την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.


Θα ακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης για κάθε ηλικία, πιστοποίησης και οργάνωσης της κοινότητας και θα ενημερωθούν όλοι για την συμμετοχή τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περισσότερο για τη χρήση και τοποθέτηση του απινιδωτή, μπορούν να το κάνουν εδώ: https://kidssavelives.gr/symvoules-aed/

Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη πληθυσμιακή και χωρική κάλυψη με την τοποθέτηση απινιδωτών, τόσο σε πολυσύχναστες περιοχές όσο και σε απομακρυσμένα σημεία του νομού μας, που βρίσκονται μακριά από οργανωμένες δομές υγείας, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής έχει ήδη απευθυνθεί σε Εμπορικούς, Επαγγελματικούς, Τουριστικούς Συλλόγους/Σωματεία της Χαλκιδικής, προσφεροντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) και να τον χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης στην περιοχή, που δραστηριοποιούνται. 

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διαδικασία unboxing, "Η αξιοποίηση απινιδωτών σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του νομού μας, εκτός από σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή, αποτελεί και ένα ισχυρό πλεονέκτημα για τον τόπο και τον τουρισμό. Η παρουσία απινιδωτών δίνει επιπλέον αξία στον τόπο μας, καθώς προβάλλεται ως ασφαλής προορισμός".  

Με την ευχή να μην καταστεί αναγκαία η χρήση των απινιδωτών, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.  


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα