Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δίκτυο καφέ κάδων στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Συνολικά 694 καφέ κάδους (240 lt) παρέλαβε ο Δήμος Νέας Προποντίδας και αναμένεται η προμήθεια ενός οχήματος αποκομιδής με πλυντήριο και ενός κλαδοτεμαχιστή, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Νέας Προποντίδας με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.


Η σύμβαση αφορά στην Προμήθεια Εξοπλισμού Συλλογής Βιοαποβλήτων για την ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, μέσω της πράξης με τίτλο «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».


Ο σχεδιασμός ανάπτυξης δικτύου προβλέπει τη σταδιακή εφαρμογή του συστήματος «Διαλογή στην Πηγή» μέσω δικτύου καφέ κάδου τόσο στους μεγάλους παραγωγούς και επιχειρήσεις, όσο και στα νοικοκυριά των οικισμών του Δήμου. Στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και θα αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στον Δήμο, όπως: η μείωση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και η παραγωγή κατάλληλου εδαφοβελτιωτικού υλικού (compost).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα