Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράση καθαρισμού στο Γλαρόκαβο από τους Cleaningans

Η Ομάδα Εθελοντών Καθαρισμού Cleaningans βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο Γλαρόκαβο του Δήμου Κασσάνδρας για να καθαρίσσει την περιοχή σε συνεργασία με τον Δήμο από τα διάφορα σκουπίδια.

Από νωρίς στον δρόμο, 15 εθελοντές της ομάδας, γεμάτοι όρεξη, ενέργεια και θετική διάθεση έβαλαν τα δυνατά τους και με την έμπρακτη συμμετοχή και βοήθεια συνεργείων του Δήμου, κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν τεράστιο όγκο σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων που οριακά αγγίζει τα 15.000lt!

 Αναλυτικά ο απολογισμός της σημερινής μας δράσης στην Κασσάνδρα είναι:

▪︎ 46 σακούλες των 250lt?
▪︎ 6 καρεκλες
▪︎ 1 πλαστικό βαρέλι
▪︎ 1 καναπές
▪︎ Μαξιλαρια απο καναπε
▪︎ 1 Αφυγραντήρας
▪︎ 1 ψυγείο
▪︎ 1 κομοδίνο
▪︎ 1 λάστιχο μηχανής
▪︎ 1 τάσι αυτοκινήτου
▪︎ διάφορα ξύλα/τάβλες
▪︎ 15 πλαστικά τελάρα
▪︎ 1 σιδερωστρα
▪︎ 2 πλαστικά κομμάτι από τηλεοράσεις
▪︎ 1 λαμαρίνα
▪︎ 1 αντίσκηνο
▪︎ 2 μπιτόνια βενζίνης

Όπως αναφέρουν τα μέλη των Cleaningans, τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν αλλά και αυτά που είναι ακόμα εκεί, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αρκετά παλιά κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό αλλά ταυτόχρονα και απογοητευτικό. Εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια αλλά και διάφορα κατεστραμένα αντικείμενα και είδη κάμπινγκ βρίσκονται παρατημένα παντού λόγω του ότι η περιοχή είναι γνωστή για το ελεύθερο καμπινγκ από κατασκηνωτές που αγαπάνε να βρίσκονται κοντα στην φύση και το περιβάλλον όμως το επιβαρύνουν σημαντικά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα