Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Ανατολική Χαλκιδική προωθείται συστηματικά στον Λίβανο ως προορισμός προσκυνηματικών περιηγήσεων

Μια προσκυνηματική περιήγηση εμπλουτισμένη με στοιχεία οινικού πολιτισμού, σημεία ιστορικής αναφοράς και φυσιολατρίας ακολούθησαν εκπρόσωποι Τύπου από το Λίβανο κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής επίσκεψης που υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Αριστοτέλη, την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου, τον τουριστικό οργανισμό MidEast και την Aegean Air, με στόχο την προώθηση της τοπικής προσκυνηματικής δραστηριότητας στην τουριστική αγορά του Λιβάνο.

Η περιήγηση περιέλαβε στις δράσεις της ποικίλα στοιχεία φιλοξενίας, προκειμένου να «αγκαλιάσει» διαφορετικές μορφές τουρισμού μέσα στην προσκηνυματική θεματική: περιηγήσεις σε παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και γραφικές πλατείες, συμμετοχή σε τσιπουρογιορτές και τσιπουροπαραγωγές, θεματικές θαλάσσιες κρουαζιέρες, οινογευσίες κατά τη διάρκεια θαλασσινών και μοναστηριακών γευμάτων, αγορές, καθώς και...
επισκέψεις σε πολυτελή καταλύματα, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους.

Η δράση ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης που οργάνωσε προσκυνηματική και γαστρονομική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

«Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει συνδέσει το τουριστικό του πρόγραμμα με συγκεκριμένες αναφορές στην πολυπρόσωπη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Δεδομένης δε της αεροπορικής σύνδεσης Βηρυτού-Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αλλά και της διάθεσης των Λιβανέζων να επισκέπτονται ποικίλους προσκυνηματικούς χώρους στην Ελλάδα σε πείσμα μάλιστα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα τους, ο Δήμος Αριστοτέλη πρόκειται να επενδύσει τμήμα της προωθητικής καμπάνιας του 2023 στο Λίβανο, μια χώρα, όπου χριστιανοί πολλών δογμάτων συνθέτουν το 34% ενός πληθυσμιακού καμβά 5.000.000 ανθρώπων. Στόχος μας είναι, η συγκεκριμένη τουριστική αγορά να αποτελέσει ένα ακόμα αντίβαρο αγορών προσανατολισμένων στον θρησκευτικό τουρισμό, που σήμερα εκλείπουν λόγω διεθνών εξελίξεων και συγκυριών. Με λίγα λόγια, η εισροή Λιβανέζων στην Ανατολική Χαλκιδική θα καλύψει τμήμα της ρωσικής προσκυνηματικής αγοράς, αφού η καταναλωτική ικανότητα των Λιβανέζων επισκεπτών είναι γνωστή και χαρακτηριστική».

Χαρακτηριστική της εν λόγω δυναμικής, είναι η απήχηση των δημοσιεύσεων της αναγνωρίσιμης στη Μέση Ανατολή δημοσιογράφου Roula Mouawad, άρθρο της οποίας για τον Δήμο Αριστοτέλη θα δημοσιευθεί στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βηρυτού «Annahar».

Videos, που προβλήθηκαν ήδη από τα social media του ομίλου Annahar https://m.facebook.com/Annaharlb/ με 2.000.000 ακόλουθους στο Λίβανο και τη Μέση Ανατολή, μέτρησαν δεκάδες χιλιάδες θεάσεις, αποσπώντας το ενδιαφέρον των εν δυνάμει καταναλωτών. Τηλεοπτικό υλικό θα προβληθεί εξάλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Annahar TV, ενώ φωτογραφικό και άλλο υλικό θα διοχετευθεί στο MTV του Λιβάνου, καθώς και σε άλλες έντυπες και τηλεοπτικές εκδόσεις.

Με βάση το σχεδιασμό του Δήμου Αριστοτέλη, τον Απρίλιο του 2023 ομάδα τουριστικών πρακτόρων από το Λίβανο με ειδίκευση στον τουρισμό πολυτελείας, καθώς και σπεσιαλίστες στον προσκυνηματικό τουρισμό αναμένεται να γιορτάσουν «Πάσχα στον Άθωνα», ενώ δεύτερη ομάδα εκπροσώπων Τύπου επισκέπτεται την Ανατολική Χαλκιδική το Σεπτέμβριο, ώστε να ακολουθήσει τμήμα της τοπικής προσκυνηματικής περιήγησης και μεταξύ άλλων να αποτυπώσει το μοναστηριακό τρύγο στον Άθωνα. Παράλληλα με το Λίβανο, ο Δήμος Αριστοτέλη εντάσσει στο σχεδιασμό του την προσέγγιση δορυφορικών της Ρωσίας προσκυνηματικών αγορών, όπως το Καζακστάν - που συγκροτεί ανερχόμενη οικονομική δύναμη της Ασίας, αλλά και σημείο όπου η ανατολική ορθοδοξία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της χώρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα