Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ζητούν να επανέλθει η συζήτηση για δημιουργία κοινότητας στις Καλύβες

Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου κατέθεσαν αίτηση από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, ώστε να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο το αίτημα των κατοίκων των Καλυβών για δημιουργία Κοινότητας.

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συνεργασίας Πολιτών", του "Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου" και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στόχος τους είναι να προκαλέσουν εκτενή συζήτηση προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και να τοποθετηθούν επί του αιτήματος όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

"Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να ανταποκριθεί η Διοίκηση και το Δημοτικό συμβούλιο στο ενυπόγραφο αίτημα 550 συνδημοτών μας και να πάρει ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι, υπεύθυνα, θέση" τονίζουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

 

Το πλήρες κείμενο της αίτησης

"Από τετράμηνο τουλάχιστον έχει υποβληθεί Aίτημα Φορέων και κατοίκων των Καλυβών Πολυγύρου, με την υποβολή 550 υπογραφών συνδημοτών μας, που αφορά την σύσταση Κοινότητας Καλυβών στο Δήμο Πολυγύρου.

Το Αίτημα υποβλήθηκε στην Διοίκηση του Δήμου μας και αρχικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πολυγύρου.

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης θέσαμε επίσης το Αίτημα των συμπολιτών μας σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με ερωτήσεις προ ημερήσιας διάταξης.

Λάβαμε απάντηση από τον Δήμαρχο ότι θα φέρει, όπως άλλωστε οφείλει, το θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη σε επόμενο Δ.Σ..

- Επειδή ακόμη - αδικαιολόγητα - δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και

- Επειδή αυτή η καθυστέρηση, δημιουργεί εντύπωση έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού στο Αίτημα 550 συνδημοτών μας

Αιτούμαστε

Την Εισαγωγή του Αιτήματος των συνδημοτών μας κατοίκων των Καλυβών στην ημερήσια διάταξη του αμέσως επομένου Δημοτικού Συμβουλίου προς ενημέρωση του σώματος και διεξαγωγή συζήτησης πάνω σ' αυτό το σημαντικό για το Δήμο μας θέμα.

Την Εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνει ο επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Κυργιαφίνης".

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Δέκα υπογραφές Δημοτικών συμβούλων

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

1)Κυργιαφίνης Δημήτριος
2)Καλλιμάνης Γεώργιος
3)Μπεχλιβανάκη Μαρία
4)Γιάννος Αναστασιος

ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

5)Αβέρης Αθανάσιος
6)Γκλάβας Γεώργιος
7)Τσινάς Αργύριος
8)Σφυρής Ιωάννης
9)Ανδρίτσιου Αικατερίνη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

10)Χριστιανού Αγγελική


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα