Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Αγ. Νικολάου ζητεί ο Απ. Πάνας

Με ερώτησή του ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας  ζητεί από τον υπουργό Υγείας Κικίλια Βασίλειο την άμεση στελέχωση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής.



Η ερώτηση κατατέθηκε, έπειτα  από πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο βουλευτής στο εν λόγω Κέντρο, κατά την οποία επισημάνθηκαν από τη Διευθύντρια και το προσωπικό του τα έντονα προβλήματα λειτουργίας και έλλειψης εξοπλισμού της Υγειονομικής Μονάδας.

Συγκεκριμένα, με την ερώτηση του ο βουλευτής επισημαίνει, ότι στο ΚΥ Αγίου Νικολάου παρατηρείται έλλειψη ιατρικούπροσωπικού, ενώ το Μικροβιολογικό Εργαστήριο λειτουργεί με έναν μικροβιολόγο που τις περισσότερες μέρες εξυπηρετεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Σημαντικό πρόβλημα επίσης, εντοπίζεται στο Διοικητικό Τμήμα της Μονάδας, καθώς δεν υπάρχουν θέσεις μόνιμου προσωπικού είτε ΤΕ είτε ΔΕ και οι υπάλληλοι που υπήρχαν, μετακινήθηκαν σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Το Διοικητικό Τμήμα μάλιστα εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο αυτή τη στιγμή από έναν επικουρικό υπάλληλο.

Κενά σε προσωπικό παρατηρούνται και στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε ιατρικό και γενικότερο κτιριακό εξοπλισμό. Μάλιστα οι ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται για μια ώρα ημερήσια από το Δήμο Σιθωνίας σε περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, όλο το επικουρικό προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του Αγίου Νικολάου, ιδιαίτερα μπροστά στις δυσκολίες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊούμέχρι την τρέχουσα περίοδο.

Ο κ.Πάνας αναφέρει : « Οι παροχές υγείας στη Χαλκιδική απαιτούν επιτακτική και ταχεία παρέμβαση από την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε καθώς πρόκειται για το πρωταρχικό αγαθό των κοινωνιών.Με την νέα Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, τονίζω για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Μονάδων Υγείας της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, το οποίο άμεσα πρέπει να στελεχωθεί με το ανάλογο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και να εξοπλιστεί με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα