Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεργασία Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Σπλιτ της Κροατίας

Στο Σπλιτ της Κροατίας βρέθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλης, Στέλιος Βαλιάνος ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Σπλιτ, Andro Krstulovic Opara, στο πλαίσιο πρότασης του Δήμο Αριστοτέλη για τη εγκαθίδρυση μιας οινικής δικτύωσης, η οποία θα προωθεί την Ανατολική Χαλκιδική στην περιοχή του Σπλιτ, αλλά και το αντίστροφο, προκειμένου οι δύο τόποι να κερδίσουν εισροή τουριστών κυρίως το Φθινόπωρο, επεκτείνοντας έτσι την τουριστική τους περίοδο με ποιοτικό τρόπο.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο επίσημης παρουσίασης της τοπικής οινικής περιήγησης στην κροατική τουριστική αγορά, που οργανώνεται από το Δήμο Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το νέο Cluster Επιχειρηματιών του Δήμου Αριστοτέλη.


Ο κ. Βαλιάνος κάλεσε το Δήμαρχο του Σπλιτ στη Χαλκιδική, προκειμένου να παραβρεθεί στις δραστηριότητες της γαστρονομικής γιορτής KOUZINA 2021, η μεσογειακή εβδομάδα της οποίας είναι αφιερωμένη στην κροατική κουζίνα και θα υλοποιηθεί από το Taste The Mediterranean, τον Κροάτη chef Marin Rendic και την επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου.


Αποδεχόμενος με ενθουσιασμό την πρόταση ο Δήμαρχος του Σπλιτ υπογράμμισε: "Δε νιώθουμε ανταγωνιστές των Ελλήνων. Αντίθετα νιώθουμε να ανήκουμε όλοι στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που μας ενώνει, που αγγίζει τις πόλεις και τους οικισμούς μας, που αποτελεί το κυρίαρχο κοινό χαρακτηριστικό μας. Ας συνεργασθούμε κάτω από αυτό το επικοινωνιακό κλίμα ομοφωνίας και τουριστικής ποιότητας."


Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη δήλωσε σχετικά: "Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος, που ο Δήμος Αριστοτέλης γίνεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, που ξεπερνώντας παλιότερες αναστολές, τόλμησε να προσεγγίσει με agenda τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά – κοινώς θεωρούμενη ως ανταγωνίστρια της ελληνικής. Θεωρώ ότι η ιστορία θα αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι ο τολμών νικά."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα