Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ζητούν να μετατραπεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ερώτηση  κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ζητούν να μετατραπεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κασσάνδρας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Λεωνίδας Στολτίδης, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης.

«Η φετινή αντιπυρική περίοδος, που ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Απρίλη, βρίσκει τη χώρα μας εκεί ακριβώς όπου την άφησε η προηγούμενη, δηλαδή με έλλειψη 4.000 πυροσβεστών, μετακινήσεις προσωπικού-μπαλώματα πάνω στις ελλείψεις, αποδεκατισμένη Δασική Υπηρεσία, 500 δασολόγους ενώ χρειάζονται άλλοι 1.500, με ελάχιστους δασεργάτες στα δεκάδες δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Οι δε εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, για κάποιες εκατοντάδες προσλήψεις συμβασιούχων (7ετών) πυροσβεστών, αλλά και για "Canadair", που αν και εφόσον ανοίξει η γραμμή παραγωγής τους, θα έρχονται με το σταγονόμετρο ξεκινώντας από το 2030 το νωρίτερο, συνιστούν σταγόνα στον ωκεανό των ανελαστικών και επειγουσών αναγκών που έχει η χώρα μας στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.

Ωστόσο, οι ελλείψεις σε μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό επηρεάζουν και την οργανωτική διάταξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σε μια μεγάλη και δασωμένη περιοχή, όπως είναι η χερσόνησος της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, λειτουργεί ένα (1) Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Κασσανδρεία, το οποίο έχει και την επιχειρησιακή ευθύνη για όλη αυτήν την εκτεταμένη περιοχή, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες με τον τουρισμό φτάνει ακόμα και το 1 εκατομμύριο σε πληθυσμό.

Δεν λησμονούμε, επίσης, τη μεγάλη δασική πυρκαγιά της Κασσάνδρας τον Αύγουστο του 2006, η οποία έκανε στάχτη 50.000 στρέμματα πευκοδάσους και πλήγωσε ένα μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι επιβεβλημένο και απολύτως λογικό, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κασσάνδρας να αναβαθμιστεί οργανωτικά και να μετατραπεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στα πολλά και μεγάλα καθήκοντά του στην περιοχή της Κασσάνδρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κασσάνδρας να μετατραπεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και να στελεχωθεί πλήρως με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα