Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση του δημάρχου Αριστοτέλη με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συνάντηση με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας AΑλεξάνδρα Σδούκου είχε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Η κ.Σδούκου γνωρίζει από πρώτο χέρι την περιοχή μας και την εξελισσόμενη εδώ μεταλλευτική επένδυση. Έχει συμβάλλει, με θετικές της ενέργειες, να κατοχυρώσει ο Δήμος Αριστοτέλη αντισταθμιστικά οφέλη και υψηλά μεταλλευτικά τέλη από τη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός .


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος συζήτησε με την υφυπουργό διεξοδικά τις εξελίξεις στην μεταλλευτική δραστηριότητα :

-Την δίκαιη αντίδραση των μεταλλωρύχων απέναντι στις εργασιακές ρυθμίσεις που προτείνει η εταιρία και οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τα Σωματεία των εργαζομένων,ξεκαθαρίζοντας τη δική μου θέση στο πλευρό των εργαζομένων.

-Την εξέλιξη στην ανάπτυξη της επένδυσης και το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών στο εργοτάξιο των Σκουριών.

-Την ανάγκη στενής παρακολούθησης των όρων της σύμβασης που υπογράφτηκε ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, με έμφαση στα χρονοδιαγράμματα της επένδυσης αλλά και τους περιβαλλοντικούς όρους που καθιέρωσε , με ΦΕΚ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

-Το επόμενο βήμα στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας ,που αποτελεί μέρος της συμφωνίας της τελευταίας με το Ελληνικό Δημόσιο , ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων ,παραδίδοντας σχετική επιστολή με μια ενδεικτική λίστα έργων (προς συζήτηση) από τα οποία μπορεί να ωφεληθεί ο Δήμος Αριστοτέλη.

-Τη συνεργασία Υπουργείου και Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί και για το 2023 ο διπλασιασμός των μεταλλευτικών τελών που εισπράττει ο Δήμος Αριστοτέλη από το Ελληνικό Δημόσιο.

"Νομίζω ότι βρήκαμε πολλούς κοινούς τόπους στους προβληματισμούς μας και οι εξαίρετοι συνεργάτες της κατέγραψαν τα πάντα με σκοπό την επεξεργασία και την προώθηση των ζητημάτων .
Τη συζήτηση μας απασχόλησαν τα ενεργειακά θέματα των δήμων και συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε μαζί την εργασία για μια πρωτοποριακή εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών του Δήμου μας , συμπληρωματικά στο εξελισσόμενο και πρωτοπόρο σχέδιο «Απόλλων» που ετοιμάζει το Υπουργείο για όλους τους Δήμους της Χώρας.
Φυσικά μιλήσαμε για όλα τα έργα που έχει υποβάλει προς έγκριση ή που εκτελεί ο Δήμος μας με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (αναπλάσεις, αποχετεύσεις, βιολογικοί κλπ), ενώ βρήκα την ευκαιρία να την ευχαριστήσω για τη συμβολή της στην έγκριση της χρηματοδότησης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γυμνασίου Παλαιοχωριου» προϋπολογισμού άνω των 500.000 ευρώ για την οποία θα πούμε σύντομα περισσότερα" σχολίασε ο κ. Βαλιάνιος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα