Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ένας ξεχωριστός ίππος φτιαγμένος από 327 θαλασσόξυλα!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 327 διαφορετικά κομμάτια ξύλου από τις παράλιες της Κασσάνδρας συνθέτουν το πάζλ ενός διαφορετικού και μοναδικού "θαλάσσιου" ίππου,  ο οποίος περίμενε καρτερικά αρκετούς μήνες για να πάρει την τελική του μορφή, απ΄τα επιδέξια χέρια του Βαλίση Κιοσσέ!

 

«Κάθε χειμώνα τα ορμητικά ποτάμια και οι χείμαρροι από την ορεινή Χαλκιδική αρπάζουν οποίο ξύλο βρεθεί στο πέρασμά τους και μετά από το μακρύ ταξίδι τους το αφήνουν στις παράλιες, πάνω στην άμμο να ξεκουραστεί, ταλαιπωρημένο και ανήμπορο να αντισταθεί… Ή θα καταλήξει στην πυρά του τζακιού ή θα έχει την τύχη να προλάβει να το συλλέξει ένας καλλιτέχνης» λέει στο halkidikinews.gr o Βασίλης Κιοσσές. 

Ο ίδιος είναι αγρότης, γνωρίζει από μικρός τη γη και την έχει αγαπήσει. Τις παγωμένες μέρες του χειμώνα, όταν τα αφρισμένα κύματα σκάνε στις παραλίες, αυτός ψάχνει και βρίσκει τα υλικά για το επόμενο έργο του. Στην Ποτίδαια όπου ζει, εκεί που δύο θάλασσες, Θερμαικός και Τορωναίος αγκαλιάζουν το χωριό, ο Βασίλης δημιουργεί έργα μοναδικής τέχνης μέσα από την έμπνευση που του προσφέρει απλόχερα η φύση!

 

Το τελευταίο έργο του ένα ξύλινο άλογο με διαστάσεις 1,80×1,90 που το δούλευε για μήνες στο εργαστήριό του. 

«Αυτά τα θαλασσόξυλα, αν τα βάλεις στη σωστή σειρά με υπομονή και όραμα φτιάχνεις υπέροχα πράγματα!  Έτσι πρέπει να ξεκινήσει και η Ελλάδα μας… Είμαστε πλούσιοι γιατί ζούμε εδώ! Κάθε τι έχει άξια» λέει ο Βασίλης, κάνοντας σχέδια για το επόμενο αριστούργημά του.

 

Του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα