Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Άνοιξε στο ευρύ κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου -ΦΩΤΟ-

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή το μεσημέρι η περιοδική έκθεση "Ένας συλλέκτης και ένας αρχαιολόγος από το παρελθόν συνομιλούν σε χρόνο μέλλοντα". Η έκθεση παρουσιάζει την αρχαιολογική συλλογή Ιωάννη Λαμπρόπουλου και ήταν η αφορμή να "ξαναζωντανέψει" το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, χάρη στην επιμονή και στο όραμα της Εταιρείας φίλων αρχαιολογικού μουσείου Πολυγύρου!

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κ. Ιγγλέζη και Γ. Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης, Γ. Γιώργος, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστ. Ζωγράφος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και κάτοικοι του Πολυγύρου. 

Η συλλογή Λαμπρόπουλου περιλαμβάνει πλήθος κεραμικών αγγείων όπως ληκύθους, οινοχόες, σκύφους, κύλικες, κοτύλες, πινάκια, πλημοχόες, κοσμήματα όπως ενώτια, περίαπτα, διαδήματα, ζέλλια, περιδέραια, ειδώλια, νομίσματα, γυάλινα και χάλκινα αγγεία, όπλα και κράνη.

 

Τα αντικείμενα της συλλογής Λαμπρόπουλου, έχουν τοποθετηθεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου. Η κατασκευή και τοποθέτηση των μουσειακών προθηκών έγινε με πρωτοβουλία της Εταιρείας φίλων αρχαιολογικού μουσείου Πολυγύρου. Η Εταιρεία κατόρθωσε να συγκεντρώσει από δωρεές και χορηγίες το απαραίτητο χρηματικό ποσό και σε συνεννόηση και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής ετοιμάστηκε η αίθουσα και θα ανοίξει στο κοινό στις 24 Μαρτίου.

 

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την αρχαιολογική συλλογή Λαμπρόπουλου το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου: Τετάρτη με Κυριακή 08.00 – 15.00

Τηλ. επικοινωνίας: 23710 22148, 23710 21330, 2371022060 και 2310 285163.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα