Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Previous Next

Εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση της Ιερισσού

Με κάθε επισημότητα και πάνδημη συμμετοχή γιορτάστηκε στην Ιερισσό την Κυριακή η Επέτειος της Απελευθέρωσης της πόλης και της Β.Α. Χαλκιδικής από τους Τούρκους το 1912.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, μπροστά στον ανδριάντα του Μακεδονομάχου καπετάν Γιαγλή, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς Τιμή των Μακεδονομάχων Αγωνιστών.

Στη συνέχεια έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας μετά αναμνηστικού διπλώματος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας της Ιερισσού, Γιώργο Πασχαλίδη στους Γκατζώνη Άγγελο του Αστερίου και Ρεβενικιώτη Σίμο του Αντωνίου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην διαφύλαξη και παράδοση των οστών και κειμηλίων του Οπλαρχηγού του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Γεωργίου Γιαγλή στην γενέτειρα του την Ιερισσό. 

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, ο Δ/ντης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ταξίαρχος, Θεολόγος Τζουμαϊλής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Η δασκάλα από την νέα γενιά της Ιερισσού, Αννα Παλιούρα ανέλυσε στο Ιστορικό της ημέρας την απελευθέρωσης της Ιερισσού με έναν μοναδικό τρόπο που καθήλωσε τους ακροατές και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους.

Ακολούθησαν πατριωτικά τραγούδια από την παραδοσιακή χορωδία της Ιερισσού με χοράρχη τον Γιάννη Μαρίνο.

 

halkidikinews.gr
φωτογραφίες: Ιωσήφ Σεκέρογλου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα