Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Διεθνής ανησυχία για το νέο κοροναϊό

Ένας άνθρωπος διαγνώστηκε στο Σιάτλ με τον νέο κοροναϊό που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC). Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο ασθενής είναι ένας «ταξιδιώτης από την Κίνα».

{mp4}y_okf_f0ic_ssk{/ mp4}

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι αναμένει να δει στις ΗΠΑ περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Όπως επισημαίνει το CDC, έχει αναπτύξει ένα νέο τεστ, το οποίο επέτρεψε την ταυτοποίηση της παρουσίας του ιού σε έναν επιβάτη που ταξίδευε από την Κίνα στο Σιάτλ και σχεδιάζει να διευρύνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Ατλάντα και του Σικάγο. Σύμφωνα με το CDC, πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα που νοσηλεύεται στο Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ.

 

Το πρόσωπο αυτό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, δεν είχε επισκεφθεί καμία από τις αγορές απ’ όπου προήλθαν πολλά κρούσματα στην Ουχάν της Κίνας, όμως είχε μονάχα πάει στην περιοχή, δήλωσε η Νάνσι Μεσόνιερ, η διευθύντρια του Κέντρου Αναπνευστικών Ασθενειών του CDC, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

 

Ο άνδρας έφθασε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ τη 15η Ιανουαρίου με πτήση με ανταπόκριση από την Ουχάν. Δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα κατά την άφιξή του, όμως επικοινώνησε ο ίδιος με τις υπηρεσίες υγείας την Κυριακή μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Ένα δείγμα που εστάλη στο CDC επέτρεψε χθες την επιβεβαίωση ότι είχε μολυνθεί από τον νέο ιό, περιέγραψε ο Σκοτ Λιντκουίστ, επιδημιολόγος της πολιτείας της Ουάσιγκτον. «Συνεργάζεται πλήρως» επιβεβαίωσαν οι αρχές. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Providence Regional Medical Center στο Έβερετ. Η κλινική κατάστασή του είναι καλή, διαβεβαίωσε ο Κρις Σπάιτερς, ο υπεύθυνος των υγειονομικών αρχών της κομητείας του Σνόχορνις, βόρεια του Σιάτλ.

 

Η επιδημία ξεκίνησε από την Ουχάν της κεντρικής Κίνας.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Ελλάδα.

 

Σε επαγρύπνηση παραμένει ο ΕΟΔΥ, σχετικά με την νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV), για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.

 

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, « ο νέος ιός ανήκει στη κατηγορία των κοροναϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις. Ο ιός έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς όπως ο ιός MERS-CoV».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα