Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Merkel: Έχουμε εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση

Ενωτική, ήρεμη και καθησυχαστική εμφανίστηκε η Καγκελάριος για τέταρτη θητεία, Angela Merkel στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

Όπως δήλωσε, το CDU θα ήθελε να έχει πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, "αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι –κοιτάζοντας πίσω σε μια ακραία πρόκληση- παρόλα αυτά έχουμε πετύχει τους στρατηγικούς μας στόχους: είμαστε το ισχυρότερο κόμμα. Έχουμε εντολή να σχηματίσουμε τη νέα κυβέρνηση, και θα σχηματίσουμε τη νέα κυβέρνηση και κανένας δεν μπορεί να σχηματίσει έναν εναλλακτικό συνασπισμό εναντίον μας".

 

Η Καγκελάριος Merkel σημείωσε ακόμη ότι για 12 χρόνια το κόμμα της είχε την κυβερνητική ευθύνη και δεν ήταν ένα προφανές συμπέρασμα ότι θα ήταν και πάλι το μεγαλύτερο κόμμα.

 

"Αλλά αυτές ήταν επίσης οι εκλογές όπου είδαμε την άφιξη στη Βουλή του AfD. Θα διεξάγουμε μια πολύ λεπτομερή ανάλυση: θέλουμε να κερδίσουμε ξανά αυτούς τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το AfD, για να ανακαλύψουμε τις ανησυχίες τους".

 

Όπως τόνισε, τώρα πρέπει να εργαστούμε για μια δίκαιη και ελεύθερη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι "πρέπει να φέρουμε μαζί όλες τις χώρες της ΕΕ για να αγωνιστούν κατά των αιτιών της μετανάστευσης και να πολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση. Είναι σαφές ότι το θέμα της ασφάλειας είναι ανησυχητικό για τους ανθρώπους όσο και το θέμα της ευημερίας".

 

Ωστόσο, "έχουμε μια εντολή να αναλάβουμε ευθύνη –και τώρα θα αναλάβουμε την ευθύνη, παράλληλα με τους εταίρους μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα