Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Μεξικό: 225 οι νεκροί από τον σεισμό

Εικόνες που προκαλούν τον απόλυτο τρόμο, αλλά και τη δύναμη της φύσης, μεταδόθηκαν σε όλον τον κόσμο από το νέο χτύπημα του εγκέλαδου στο Μεξικό, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τα 7,1 Ρίχτερ έχει ανέλθει σε 225. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ανθρώπων παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κτίρια που κατέρρευσαν, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν και να βγάλουν ζωντανούς μέσα από τα ερείπια.

 

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μέξικο Σίτι, 71 στην επαρχία Μορέλος, 43 στην Πουέμπλα, 12 στην επαρχία του Νέου Μεξικού, 4 στην περιοχή Γκερέρο και ένας στην Οαξάκα. Πάνω από 20 κτίρια έχουν καταρρεύσει στο Μέξικο Σίτι, καθώς και σε άλλες πόλεις, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Περισσότερα από 200 σχολεία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ 15 έχουν καταρρεύσει. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και 21 παιδιά, μαθητές ενός δημοτικού σχολείου που κατέρρευσε στην Πόλη του Μεξικού. Εκτός από τα παιδιά, από τα συντρίμμια του τετραώροφου σχολείου Enrique Rebasmen, ανασύρθηκαν νεκροί και τέσσερις ενήλικες. Την ίδια ώρα 11 άλλοι μαθητές διασώθηκαν, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 28 αγνοούμενους μόνο στο σχολικό αυτό κτίριο που δεν υπάρχει πια. 

Δείτε τη στιγμή που οι διασώστες βγάζουν από τα χαλάσματα του σχολείου ένα μικρό παιδί...


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα