Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Πυρκαγιά στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί - Εικόνες σοκ

Ο αριθμός των νεκρών από τη δασική πυρκαγιά στη Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας ανήλθε σε 62, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

 

Η δασική πυρκαγιά που έπληξε χθες την περιοχή αυτή της κεντρικής Πορτογαλίας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό πολλών δεκάδων ανθρώπων. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν οδικώς τις περιοχές που καίγονταν.

 

Στη χώρα ξέσπασαν 60 πυρκαγιές σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, γεγονός που κινητοποίησε πάνω από 1.700 πυροσβέστες.  Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια των τόσων πύρινων μετώπων, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Αρχές θα συνδράμουν στην ανακούφιση των πληγέντων.

Η φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία. 

Πολλά θύματα παγιδεύτηκαν από τις φλόγες ενώ ήταν μέσα στα αυτοκίνητά τους που κινούνταν σε παρακείμενο δρόμο.

 

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια» σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

«Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες Σάββατο λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, στην περιοχή Λεϊρία.

πηγή: nooz.gr

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα