Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Λονδίνο: Πύρινη κόλαση σε ουρανοξύστη -Έξι νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι

Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η πυρκαγιά σε ουρανοξύστη 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο, καθώς τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότεροι από 70 έχουν τραυματιστεί -εκ των οποίων 20 σοβαρά-, ενώ υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι. 

 

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

 

Κάτοικος της περιοχής, που εργάζεται μαζί με τους διασώστες στην προσπάθεια να εντοπιστούν επιζώντες, προχώρησε σε μία ανατριχιαστική μαρτυρία: "Κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους δεν έχει επιζήσει".

 

"Έχουμε στα χέρια μας μια λίστα αγνοούμενων. Είναι τόσοι πολλοί. Πιθανόν να είναι πάνω από 50, μπορεί και πάνω από 100", πρόσθεσε.

 

Η αστυνομία δεν μπορεί να πει ακόμα με βεβαιότητα πόσοι είναι οι ακριβείς αριθμοί θυμάτων, τραυματιών και αγνοουμένων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, που ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα. Για τουλάχιστον ακόμα 24 ώρες θα επιχειρούν οι πυροσβέστες. 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλους τους ορόφους από το δεύτερο και πάνω στο κτίριο το οποίο είχε 130 διαμερίσματα. 

 

Χαρακτηριστικό της απόγνωσης, που κυρίευσε τους ενοίκους, είναι ότι πετούσαν ακόμα και τα παιδιά τους έξω από τα παράθυρα, σε μία προσπάθεια να τα σώσουν. 

 

Ένα μωρό, το οποίο οι γονείς του το πέταξαν από τον ένατο ή το δέκατο όροφο του κτιρίου, σώθηκε επειδή το έπιασε ένας άνθρωπος που βρισκόταν από κάτω. Το μωρό γλίτωσε με μερικά σπασμένα οστά και μώλωπες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. 

Ο πύργος βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας. 

 

Η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρία μπορεί να ξεκίνησε από ψυγείο που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου. 

 

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι η υπηρεσία διέσωσε από πολύ νωρίς ένα μεγάλο αριθμό ενοίκων από διάφορους ορόφους και ότι οι πυροσβέστες μέχρι το μεσημέρι είχαν φθάσει μέχρι τον 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ.

 

Πρόσθεσε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ότι ένας στατικός μηχανικός ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου.

πηγή: nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα