Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Κ Κόσμος

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος ακούστηκαν ριπές, πιθανώς από όπλο κατά τις οποίες ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να τραυματίζεται στο αυτί, να πέφτει για να καλυφθεί και στη συνέχεια να πέφτουν πάνω του οι άνδρες της ασφάλειας για να τον καλύψουν και εκείνοι με τα σώματά τους, ενώ επικρατεί πανικός. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά.

Δημοσιογράφος της Washington Post δημοσίευσε στο Χ, ότι αμφότεροι ένας πολίτης από το κοινό αλλά και ο δράστης, είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, είναι καλά στην υγεία του και υπό μέτρα υψηλής προστασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του και ότι μετά από αυτόν, σήκωσε τη γροθιά του προς το πλήθος, έχοντας αίματα στο πρόσωπό του.

Σημειώνεται πως ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έδειχνε έναν πίνακα με τους αριθμούς των διελεύσεων στα σύνορα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν άρχισαν οι ριπές.

Ενημερώθηκε ο Μπάιντεν Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το συμβάν και στη συνέχεια εξέφρασε ευγνωμοσύνη και υπογράμμισε πως αισθάνεται «ανακουφισμένος» που ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι «σώος», «ασφαλής» και «πάει καλά» μετά την επίθεση εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, την τελευταία ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει πριν από το συνέδριο της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στο Μιλγουόκι, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως «προσεύχεται» για τον αντίπαλό του και τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν» και να καταδικάσουν την επίθεση ως έθνος, υπογραμμίζοντας ότι η βία αυτού του είδους «δεν έχει καμιά θέση» στην Αμερική, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Συμπλήρωσε ότι ενημερώνεται για το συμβάν.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα