Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Κ Κόσμος

Εκλογές στη Γαλλία: Ανατροπή με πρωτιά Αριστεράς και ήττα Λεπέν

Ανατροπή με πρωτιά του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου, με δεύτερο το κεντρώο μπλοκ "Μαζί" του Εμανουέλ Μακρόν και τρίτη θέση για τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν δείχνουν τα αποτελέσματα του β' γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι η ακροδεξιά θα αναδεικνυόταν πρώτη δύναμη, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, στη νέα Εθνοσυνέλευση.

Η τακτική συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου με την κεντρώα παράταξη "Μαζί" καταφέρνει έτσι τον στόχο της δημιουργίας αναχώματος στην πολιτική κυριαρχία της Άκρας Δεξιάς στη χώρα.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας (01.30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδος), έχουν κριθεί 566 από τις 577 έδρες της νέας Εθνοσυνέλευσης.

Τα κόμματα λαμβάνουν:

Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Αριστερά - Κεντροαριστερά): 177 έδρες

"Μαζί" (Κέντρο): 165 έδρες

Εθνικός Συναγερμός και σύμμαχοί του (Ακροδεξιά): 141 έδρες

Ρεπουμπλικανοί (παραδοσιακή Δεξιά): 45 έδρες

Ανεξάρτητοι της Δεξιάς: 15

Ανεξάρτητοι της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς: 12

Ανεξάρτητοι του Κέντρου: 6

Τοπικιστικά ρεύματα, άλλοι: 5

 

Εκτίμηση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα καταλάβει στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση από 184 ως 186 έδρες, κατά νεότερη εκτίμηση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM.

Από 160 ως 162 θα είναι οι βουλευτές της προσκείμενης στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξης.

Η ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν θα έχει από 141 ως 143 βουλευτές.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εκτιμάται ότι θα έχει από 65 ως 67 βουλευτές.

Στον χώρο της αριστεράς η Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) εκτιμάται ότι θα έχει από 73 ως 80 βουλευτές, το Σοσιαλιστικό κόμμα από 60 έως 64 βουλευτές, οι Οικολόγοι από 33 ως 36 και οι Κομμουνιστές ανάμεσα σε 11 και σε 12 βουλευτές.

Στην προεδρική παράταξη η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συνιστώσα εκτιμάται ότι θα έχει περί τους 100 βουλευτές ενώ ανάμεσα στους 50 και τους 60 θα είναι οι βουλευτές συμμαχικών κομμάτων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα