Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο επίσκοπος Χρυσουπόλεως και λιβανέζικη αντιπροσωπεία στο Δήμο Αριστοτέλη

Τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως, Κωνσταντίνο Καγιάλ υποδέχτηκε την Κυριακή ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Συνοδευόμενοι από εκλεκτούς εκπροσώπους Τύπου – ταξίδεψαν από τη Βηρυτό του Λιβάνου στο Δήμο_Αριστοτέλη για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας.

Μετά την πανηγυρική κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στη Μ. Παναγία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, πήγαν πεζή στην «Πλατεία Χοροστάσι», όπου μέλη του Συλλόγου Πολιτισμού & Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας αλλά και του Εθελοντικού Ομίλου «Αναγέννηση» Γυναικών Μεγάλης Παναγίας δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους με νηστίσιμα εδέσματα, τιμώντας την έλευση της σπουδαίας λιβανέζικης αντιπροσωπείας.

Ξεναγήθηκαν όλοι μαζί στα προσκυνήματα του οικισμού: καταρχάς στο Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας και στη συνέχεια στο ξωκλήσι Παναγούδα, ενώ διέσχισαν τους παραδοσιακούς δρόμους του χωριού μέχρι την κεντρική πλατεία και το πετρωτό του γεφύρι.

Απόλαυσαν επίσημο, εορταστικό γεύμα στην πετρόκτιστη αίθουσα συνεστιάσεων του Ιερού Ναού, το οποίο προσφέρθηκε απλόχερα από την τοπική ενορία.

Ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος ανέφερε:

«Δεσμευτήκαμε να ανταποδώσουμε την τιμή με μια πολύ-συμμετοχική επίσκεψη στο Λίβανο, ώστε να προσκυνήσουμε με τη σειρά μας τον τόπο και το χώρο καταγωγής της Αγίας Βαρβάρας.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως, Κωνσταντίνο για την ύψιστη τιμή αποδοχής της πρόσκλησης του Δήμου Αριστοτέλη και της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου. Ευχαριστώ τους κληρικούς και τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν, τους προαναφερόμενους συλλόγους για τη συνεισφορά, τους εκπροσώπους των μεταλλωρύχων, τους πιστούς και τους λιβανέζους εκπροσώπους Τύπου, οι οποίοι κατέγραψαν ήδη τη δραστηριότητα, ώστε να την προωθήσουν στην προσκυνηματική αγορά του Λιβάνου.
Κάνουμε πράξη κάθε μας δέσμευση, δημιουργούμε ισχυρούς αναπτυξιακούς δεσμούς σε όλες τις τουριστικές αγορές του κόσμου, ισχυροποιούμε τη θέση του Δήμου μας στη Μεσόγειο, παράγουμε νέες τουριστικές προοπτικές για τους επιχειρηματίες, εντάσσουμε οικισμούς στο τουριστικό μας έργο και το πιο σημαντικό; Ενεργοποιούμε τους δημότες μας, ώστε να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές της ανέλιξης του τόπου τους».

φωτο: Μεγάλη Παναγία f/b


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα