Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος: 48η Επέτειος του Πολυτεχνείου

Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμήθηκε στον Πολύγυρο με κατάθεση στεφάνου από την Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και την βουλευτή, Κυριακή Μάλαμα στο Ηρώο.

"Ο αγώνας των εξεγερμένων φοιτητών ενάντια στη χούντα μας εμπνέει, μας δείχνει τον δρόμο για νέους αγώνες" δήλωσε η κ. Μάλαμα.


Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς ανέφερε:

"Τιμούμε, θυμόμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία"


Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ., Απόστολος Πάνας δήλωσε:

"Το Πολυτεχνείο αποτελεί την κορυφαία στιγμή αντίστασης και πάλης της νεολαίας και θα παραμείνει πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για αγώνες. Στις 17 Νοεμβρίου 1973, ο ελληνικός λαός απαίτησε τη διασφάλιση βασικών δικαιωμάτων και την επιστροφή της συνταγματικής τάξης μέσα από το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Σήμερα τιμούμε όλες και όλους που έδωσαν τη ζωή τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο των δημοκρατικών διεκδικήσεων και ευκαιρία για όλους μας να στοχαστούμε ξανά για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποκτά σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε μια Ελλάδα που:

Ταλανίζεται από οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση. Χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, η κοινωνική ασφάλιση τείνουν να χάσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να παραμείνει ζωντανό στο μυαλό μας, ώστε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο περισσότερο δημοκρατικό κι αλληλέγγυο, που θα χαρακτηρίζεται από ισονομία, ισότητα, δικαιοσύνη και υψηλή ποιότητα ζωής. «Η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα