Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας σήμερα, αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από την πύλη του εργοστασίου στο Στρατωνι. Οι μεταλλωρύχοι ζητούν υγιεινή και ασφάλεια, ενώ κάνουν λόγο για αναίτιο κλείσιμο παραγωγικών τμημάτων. Παράλληλα μιλούν για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη, δηλώνει ότι με δεδομένη την ανακοίνωση της επενδύτριας Εταιρείας, της 15ης Οκτωβρίου 2021, κατανοεί και συμμερίζεται απολύτως την ανησυχία των εργαζομένων, για ενδεχόμενη αρνητική μεταβολή του αριθμού θέσεων και των σχέσεων εργασίας για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Αριστοτέλη, ισχύει η προηγούμενη δήλωση – επίσης της 15ης Οκτωβρίου - του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου.

"Η κυρωμένη από την Ελληνική Βουλή Σύμβαση μεταξύ της Επενδύτριας Εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου και το Επενδυτικό Σχέδιο που τη συνοδεύει - έστω και με τις αδυναμίες που εγκαίρως είχαν επισημάνει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη και το Δημοτικό Συμβούλιο - παραμένει για την τοπική κοινωνία ο μόνος νομικά κατοχυρωμένος «οδικός χάρτης» της επενδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Συνεπώς κάθε βλαπτική μεταβολή του αριθμού των εργαζομένων και του εισοδήματός τους, θα συνιστά παρέκκλιση από τα προβλεπόμενα κατά τη σύμβαση και τις εταιρικές δεσμεύσεις προς την τοπική κοινωνία, η τήρηση των οποίων, αποτελεί το κριτήριο για την στάση του Δήμου Αριστοτέλη.

Αναμένουμε και προσδοκούμε από την μεν επενδύτρια εταιρεία να αποκλείσει έμπρακτα κάθε πιθανότητα τέτοιας βλαπτικής μεταβολής, από το δε Ελληνικό Δημόσιο να ανταποκριθεί στον εγγυητικό του ρόλο, όπως απορρέει από την υπογραφείσα σύμβαση".

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ Βαλιάνος, θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, ενώ στις προθέσεις του είναι να πραγματοποιήσει σχετικές συναντήσεις, τόσο με τη διοίκηση της εταιρείας όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, πάντα με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και ειρήνη και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα