Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία κατοίκων της Ιερισσού για να επιστρέψουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου στην έδρα του

Η Κοινότητα Ιερισσού, εκπρόσωποι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και δημότες του Δήμου Αριστοτέλη, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, στην έδρα του Δήμου, την Ιερισσό και διαμαρτυρήθηκαν για την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής η οποία καθυστερεί να επαναφέρει - μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου στην έδρα του την Ιερισσό.

 

Σε ψήφισμά τους οι φορείς της Ιερισοού αναφέρουν:


"Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη γιατί παρανομεί, μη εφαρμόζοντας απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την έκδοση της.
Αξιώνουμε επιτακτικά την την εφαρμογή της νομιμότητας, την άμεση επαναφορά-μεταφορά των υπηρεσιών στην νόμιμη έδρα τους και την παύση του εμπαιγμού των πολιτών.
Δηλώνουμε ότι συμφωνούμε και επικροτούμε την ενέργεια της προσφυγής, που έχει ασκηθεί σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, για την μη συμμορφωσή της, άλλως την απειθαρχία της στο νόμο και στην απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας, δηλαδή της με αρ. 1445/2020 απόφασης του ΣτΕ.
Η Κοινότητα Ιερισσού, οι Κοινότητες, και οι φορείς της γύρω περιοχής, που παρίστανται δια των εκπροσώπων τους και όσοι δημότες παρίστανται σήμερα σε αυτήν την ειρηνική συγκέντρωση, καταθέτουμε ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ενάντια στις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής και προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι θα κινηθούμε με κάθε νομικό μέσο εναντίον της καθώς και εναντίον όσων τυχόν φυσικών προσώπων βρίσκονται πίσω από αυτή τη σκευωρία σε βάρος της έδρας του Δήμου, που αποβλέπει και οδηγεί στην διοικητική υπονόμευση και αποδυνάμωσή της".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα