Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εορτασμοί της εθνικής επετείου στην Ιερισσό -ΦΩΤΟ-

Με επίκεντρο την Ιερισσό γιόρτασε φέτος ο Δήμος Αριστοτέλη την εθνική επέτειο της 28ης οκτωβρίου 1940.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, κ.κ. Θεόκλητος, εψάλη Δοξολογία. Ακολούθησε επιμνημποσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις των μαθητών.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος σημειώνει:

"Σήμερα δεν γιορτάζουμε απλώς την έναρξη μιας ιστορικής Εποποιίας! Σήμερα γιορτάζουμε αυτό το προαιώνιο και αναλλοίωτο πάθος των Ελλήνων, να τα δώσουν όλα για την Πατρίδα, να κάνουν κάθε θυσία, να αναλάβουν κάθε κόστος και να κοιτάξουν στα μάτια με θάρρος και θράσος, κάθε επίδοξο εισβολέα, όσο ισχυρός κι αν είναι.
Σήμερα είναι η μέρα που κοιτάμε πίσω την ιστορία και ο ένας τον άλλον, αντλώντας από τον διπλανό μας Έλληνα, διπλανή μας Ελληνίδα, από την Σημαία και από τον Θεό, τη Πίστη πως όποτε και αν χρειαστεί, θα έχουμε το σθένος να αποδείξουμε ότι και οι δικές μας γενιές, είναι φτιαγμένες από την ίδια στόφα των πατεράδων και των παππούδων μας που αντιμετώπισαν τον εχθρό ενωμένοι, με το χαμόγελο στα χείλη, αναλαμβάνοντας το χρέος της δική μας ελευθερίας.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940. Ζήτω η Ελλάδα".

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα