Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος: Εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με σεμνότητα και υπερηφάνεια και παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πολύγυρο.

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, Νικόλαο Σμυρλή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι επίσημοι.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος σε μήνυμά του αναφέρει:

«Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του».
28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης κι εθνικής υπερηφάνειας. Ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες αρνήθηκαν να υποταχθούν στις ιταλικές αξιώσεις.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα.
Χρόνια Πολλά Έλληνες!

Ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Βορδός αναφέρει:

"Ο Πολύγυρος σήμερα με σεμνότητα και υπερηφάνεια γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου 1940! Τα μηνύματα της επετείου πολλαπλά με εξέχοντα αυτά της εθνικής ομοψυχίας, της αποφασιστικότητας, του θάρρους και της αγνής αγάπης προς την πατρίδα ! Ο αγώνας των λίγων και φτωχότερων Ελλήνων εναντίον των πολλών και πλουσιότερων εχθρών στέφθηκε με απόλυτη Δόξα στα αφιλόξενα βουνά της Βορείου Ηπείρου! Μεγάλο πλεονέκτημα της φυλής μας και μοναδικό ακατάβλητο όπλο, αποτελεί η αδάμαστη Ελληνική ψυχή που σφυριλατήθηκε έτσι μέσα στο διάβα των αιώνων! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω οι Έλληνες! Αιωνία τιμή και δοξα στους ήρωες που πότισαν με αίμα την πολύπαθη γη της Βορείου Ηπείρου!"

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα