Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα βελτίωσης υποδομών αλιευτικού καταφυγίου Νέας Καλλικράτειας

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» η πράξη που περιλαμβάνει έργα βελτίωσης υποδομών χερσαίας ζώνης λιμένα αλιευτικού καταφυγίου Νέας Καλλικράτειας.


Με απόφαση (Α.Π 2245/25-10-2021) του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημητρίου Παπαγιαννίδη, εγκρίνεται η χρηματοδότηση της παραπάνω πράξης ύψους 2.544.479,33 €.

Η Πράξη «Έργα βελτίωσης υποδομών χερσαίας ζώνης λιμένα αλιευτικού καταφυγίου Νέας Καλλικράτειας», αφορά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στις λιμενικές εγκαταστάσεις του αλιευτικού καταφυγίου της Νέας Καλλικράτειας. Μέχρι σήμερα το σύνολο των κινήσεων των επαγγελματικών οχημάτων των αλιέων γίνεται μέσω χωμάτινης οδού μεταβαλλόμενου πλάτους και χωρίς την ύπαρξη επαρκούς σήμανσης και οδοφωτισμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δυσχερή την πρόσβαση και λειτουργία του. Επιπλέον και όσον αφορά στο πρανές ανάντη της οδού, αυτό παρουσιάζει διάβρωση και αστάθεια. Με την υλοποίηση των έργων και τη βελτίωση των υποδομών επιτυγχάνεται η ασφαλής διακίνηση και υγιεινή των αλιευμάτων, η ασφάλεια των επαγγελματιών του κλάδου και η ορθή και εν γένει σύγχρονη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου.


Συγκεκριμένα προβλέπονται:
1. H σταθεροποίηση του παραλιακού πρανούς του οικισμού της Νέας Καλλικράτειας και ενίσχυση της ευστάθειας του πρανούς με την κατασκευή μόνιμων ηλώσεων εδάφους, επένδυση του μετώπου του πρανούς με εύκαμπτο τύπο επένδυσης από πλήρως αγκυρούμενο συρματόπλεγμα και τρισδιάστατο αντιδιαβρωτικό γεώπλεγμα υψηλής αντοχής και προστασία του πόδα του πρανούς με δύσκαμπτο τύπο επένδυσης από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα.

2. Η κατασκευή των αναγκαίων έργων οδοποιίας για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την ασφαλή κίνηση οχημάτων και εργαζομένων εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου (αναγκαίο πλάτος της οδού πρόσβασης προς τις λιμενικές εγκαταστάσεις, καθορισμός ορίων κινήσεων των Ι.Χ, των βαρέων και λοιπών μηχανημάτων τα οποία δραστηριοποιούνται στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δημιουργία ασφαλών χώρων στάθμευσης, κατασκευή πεζοδρομίων ικανού πλάτους για την αναβάθμιση της ποιότητας κυκλοφορίας των πεζών εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων, τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης).


«Είναι μία ακόμη επιτυχία για τον δήμο μας και δικαίωση των προσπαθειών και της σκληρής δουλειάς όλων μας. Όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες ξέρουν ότι είναι και χρονοβόρες και απαιτητικές. Ωστόσο, δουλεύουμε οργανωμένα και μεθοδικά και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Ήταν ένα αναγκαίο έργο, το οποίο ήταν στις προτεραιότητές μας και χαιρόμαστε που έχουμε πλέον στα χέρια μας την απόφαση ένταξης» δήλωσε ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα