Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Να σταματήσει η κυβερνητική κοροϊδία των καθυστερήσεων απέναντι στους παραγωγούς ελιάς της Χαλκιδικής

Σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, για το θέμα της αποζημίωσης της ακαρπίας της ελιάς στη Χαλκιδική, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ομολογεί ότι ακόμα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στους παραγωγούς.


Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την γραπτή απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετικό επικαιροποιημένο ερώτημα μας, οι αποζημιώσεις για την ελιά Χαλκιδικής, μέσω του προγράμματος “Παγετός 2021” δεν έχουν ακόμα εγκριθεί και κανένας παραγωγός δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.


Χαρακτηριστικά ομολογεί ο υπουργός στο έγγραφο (υπ. αριθμ. 1220/241667 απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα 8742/6-9-2021), “η κυβέρνηση κι ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσουν τον προγραμματισμό τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι προκαταβολές έως τις 31/10/2021 και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31.12.2021”.

 

Και τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα, επισημαίνει η κ. Μάλαμα:

"Γιατί συνεχίζεται η κοροϊδία προς τους παραγωγούς ελιάς της Χαλκιδικής και δεν δίνονται τα χρήματα των αποζημιώσεων του προγράμματος “Παγετός 2021”;

Γιατί δεν έχει ξεκινήσει στη Χαλκιδική ο έλεγχος του ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες, ώστε να σταλούν τα σχετικά πορίσματα στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού;

Γιατί δεν έχουν προσληφθεί έκτακτοι εκτιμητές για να προχωρήσει η καταγραφή του προβλήματος στη Χαλκιδική;

Γιατί χάθηκε όλο το καλοκαίρι με τις κυβερνητικές κωλυσιεργίες;

Γιατί, ενώ ήρθε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ στη Χαλκιδική, εκτός από φωτογραφίες και λόγια δεν προχώρησε καμία διαδικασία επι της ουσίας;"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα