Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 'ΞεΣκουριάΖω'

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος "Ξεσκουριαζω" και ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, στο όρος Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγία. Παράλληλα, ο σύλλογός Α.Σ. Ιερισσού "ΚΑΡΔΟΣ" (Carduus Bike) διοργάνωσε ποδηλατοβόλτα στο δάσος των Σκουριών.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στην πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας όπου δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα. Περνώντας μέσα από τους δρόμους και τα στενά σοκάκια του χωριού ανηφόρισαν προς την Εκκλησία της Παναγούδας σε υψόμετρο 500m, και στη συνέχεια πέρασαν μέσα στο όρος Κάκαβος όπου διέσχισαν μέρος του δικτύου των μονοπατιών του.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν πέντε σταθμοί τροφοδιασίας που πρόσφεραν στους αγωνιζόμενους ξηρούς καρπούς, μπισκότα, σταφίδες, σοκολάτες, ηλεκτρολύτες, τζελ και νερό.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.


Τον αγώνα ορεινού τρεξίματος διοργανώνει από το 2013 ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας και είναι αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού - χαλκού. Σκοπός των διοργανωτών είναι η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα