Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Διάσωση της 'μαγαζάρας', του παλιού αρσανά στην παραλία της Νέας Τρίγλιας

Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού κι Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να διασωθεί και να αναδειχτεί το κτίριο του παλαιού αρσανά, του Μετοχικού συγκροτήματος της Μονής Βατοπεδίου στην παραλία της Νέας Τρίγλιας του Δήμου Νέας Προποντίδας. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το εν λόγω κτίσμα αποτελεί ένα μοναδικό οικοδόμημα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το 1983 ως νεότερο μνημείο.


Το εν λόγω κτήριο, όμως, παρά την μοναδική ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική του αξία, σήμερα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της εγκατάλειψης, εξαιτίας του καθορισμού του ως δημοσίου κτίσματος εντός παλαιού αιγιαλού και ζώνης παραλίας.

Παρόλο που ο Δήμος Νέας Προποντίδας έχει προχωρήσει σε διαδικασίες εξαίρεσης του κτίσματος από την ζώνη παραλίας κι αιγιαλού, ώστε να μπορέσει να το αξιοποιήσει ως χώρο πολιτισμού, εδώ και δύο χρόνια, καμία ενέργεια δεν έχει προχωρήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους να δράσουν γρήγορα, ώστε το κτίριο να περάσει στον Δήμο Νέας Προποντίδας, να αναδειχτεί και να δωθεί στην τοπική κοινωνία της περιοχής, ως χώρος πολιτισμού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα