Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι Καλύβες ζητούν να γίνουν αυτόνομη Κοινότητα του Δήμου Πολυγύρου

Με αίτημα να αναγνωριστούν επίσημα ως Κοινότητα από οικισμός της Κοινότητας Πολυγύρου που είναι σήμερα Σύλλογοι και φορείς των Καλυβών ζητούν να αποκτήσει επιτέλους το χωριό τους πρόεδρο και κοινοτικό συμβούλιο.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβών, το ΚΑΠΗ Καλυβών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβών, ο Σύλλογος Νεολαίας Καλυβών και η Ομάδα παραγωγών αγροτικού ελαιοκομικού συνεταιρισμού Καλυβών συνυπογράφουν μαζί με τους κατοίκους το αίτημα να αναγνωριστούν ως αυτόνομη κοινότητα.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι φορέων:

 

"Οι Καλύβες δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ ως αυτόνομη κοινότητα από το ελληνικό κράτος και ήταν πάντα ενσωματωμένες διοικητικά στην κοινότητα Πολυγύρου.
Παλιότερα είχαμε τη δυνατότητα να εκλέγουμε Πρόεδρο ώστε το χωριό μας να έχει τη δυνατότητα σίγουρης εκπροσώπησης. Από την ψήφιση του νόμου Καποδίστρια χάθηκε αυτή η δυνατότητα. Τα τελευταία χρόνια αδυνατούμε να έχουμε και εκπρόσωπο από το χωριό μας εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.


Από την ψήφιση του νόμου Καλλικράτη το 2010 δόθηκε η δυνατότητα αυτοτελείς οικισμοί να συστήνονται διοικητικά σε αυτόνομες δημοτικές κοινότητες.
Πλέον ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες του χωριού μας στα χέρια μας.


Ο νόμος μάς δίνει το δικαίωμα, αρκεί να το διεκδικήσουμε. Ζητάμε το αυτονόητο. Οι Καλύβες να έχουν δικό τους τοπικό συμβούλιο και πρόεδρο κοινότητας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα