Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προτάσεις για έργα ύψους 36 εκατ. ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Πολυγύρου στο πρόγραμμα 'Αντώνης Τρίτσης'

Ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης»,  υπέβαλε προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 36.180.000€, αξιοποιώντας τις σχετικές προσκλήσεις του εν λόγω προγράμματος.


Συνοπτικά, ο Δήμος Πολυγύρου υπέβαλε αιτήσεις χρηματοδότησης για:

  • την ανάπλαση ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων και οικιστικών ενοτήτων,

  • την κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου δικτύου αγροτικής οδοποιίας στις αγροτικές περιοχές του Δήμου,

  • τη βελτίωση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και των σχετικών υποδομών τους,

  • τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος γωνιών ανακύκλωσης στους οικισμούς,

  • την αξιοποίηση δράσεων ηλεκτροκίνησης,

  • την ωρίμανση έργων για την υλοποίηση Προγραμμάτων και την ένταξη τους σε Χρηματοδοτικά Προγράμματα,

  • τη συντήρηση σχολικών μονάδων,

  • την εφαρμογή νέων ψηφιακών υπηρεσιών και συστημάτων Έξυπνων Πόλεων,

  • την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων,

  • την υλοποίηση δράσεων για το πρόγραμμα «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

 

Ήδη εντάχθηκαν τα έργα:

- Ύδρευση Γαλάτιστας

- Βιολογικός καθαρισμός και Αποχετευτικά δίκτυα Ολύνθου

- Αγροτική οδοποιία Γαλαρινού- Βασιλικών και

- Δύο γεωτρήσεις με τα αναγκαία υδρευτικά δίκτυα, στην περιοχή των Καλυβών.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων έργων είναι 8.000.000 ευρώ. Έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών.


Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε:

"Ως δήμαρχος του Δήμου Πολυγύρου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τις υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες μου για την αποτελεσματική συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία των τελευταίων δέκα μηνών,  ώστε να καταστεί εφικτή η ολοκληρωμένη και έγκαιρη υποβολή Αιτήσεων Χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 36.180.000€.
Η καθημερινή και συστηματική προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας, έχει ως στόχο την υλοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού προγράμματος για την ανάδειξη των οικισμών του Δήμου Πολυγύρου, την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του Δήμου, την ορθή διαχείριση των αστικών αποβλήτων, τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ανακύκλωσης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων.
Επισημαίνω, ότι ήδη στο Πρόγραμμα «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ» με την με Α.Π753/28-4-2021 απόφαση του Αν.Υπουργού Εσωτερικών έχει ενταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις για υποδομές του Δήμου Πολυγύρου που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (Προσεισμικός Έλεγχος)» ολικού προϋπολογισμού 103.932,31€, η οποία περιλαμβάνει τον προσεισμικό έλεγχο των δημοτικών και σχολικών κτιρίων (εργασία που υλοποιείται για πρώτη φορά από την κατασκευή και λειτουργία των συγκεκριμένων κτιρίων του Δήμου μας)".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα