Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησε το γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA 2021 από την Ολυμπιάδα

Από την Ολυμπιάδα με τα φημισμένα μύιδα, που είναι και το τιμώμενο προϊόν του θεσμού, ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα, για 10η χρονιά φέτος, το γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA 2021.

Τιμωμένη χώρα στο φετινό KOYZINA που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη είναι η Κροατία. Τιμώμενη περιοχή η κοντινή Αμφίπολη.

Στις πέντε βδομάδες που διαρκεί το φεστιβάλ, θα πάρουν μέρος εννέα προσκεκλημένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 12 τοπικοί σεφ. 

Συμμετέχουν δεκάδες εστιατόρια της περιοχής που θα σερβίρουν ειδικά μενού με βάση την εξέλιξή του φεστιβάλ.

Το Σάββατο το βράδυ οι chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Λεωνίδας Καρύτσιος και Γιάννης Αγγελούδας προσέγγισαν τα προϊόντα της αριστοτελικής θάλασσας, δουλεύοντας το μενού και τα πιάτα του Απόστολου Ρήγα:

Μύδια Ολυμπιάδας, αχνισμένα σε λευκό τοπικό οίνο από το οινοποιείο της Claudia Παπαγιάννη,
-  Φρεσκοψαρεμένο χταπόδι από τα κρυστάλλινα αριστοτελικά νερά,
-  Σαλάτα με γαρίδες και άγρια φρούτα του Αριστοτελικού Όρους,
-  Μπακαλιάρο ολόφρεσκο Αγίου Όρους, που σερβιρίσθηκε με πουρέ και κρέμα λαχανικών.
-  Επιδόρπιο: Ρυζόγαλο με κατσικίτσιο γάλα από τα βαρβαριώτικα κοπάδια, σερβιρισμένο με μουντοβίνα – το απόσταγμα – παραγωγή των μελισσοκόμων της Αρναίας!

Κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2021 πέντε θεματικές βδομάδες θα εμπλουτίσουν ένδεκα πολιτιστικά δρώμενα, που αναδεικνύουν επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους και συνδέονται με την παράδοση της Ανατολικής Χαλκιδικής και με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.


Όλα αυτά θα καταγραφούν από Γάλλους, Αυστριακούς, Πολωνούς και Κροάτες εκπροσώπους του τύπου που θα συμμετέχουν στα επτά δημοσιογραφικά ταξίδια στην περιοχή.

 

Τα  press trip οργανώνονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και στοχεύουν στην προβολή κάθε γωνιάς του Δήμου Αριστοτέλη σε έξι ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αλλά και στην αντίστοιχη ελληνική.

Ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος αναφέρθηκε στην έντονη  δραστηριότητα του Δήμου για τη συνεχή προβολή και προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής  στις τουριστικές  αγορές του εξωτερικού, τη σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή  και τις  συνέργειες Δήμου και επαγγελματιών για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ακόμη και την περίοδο του  lockdown  δεν αναστείλαμε τη δραστηριότητα μας όσον αφορά την τουριστική προώθηση. Εκμεταλλευτήκαμε κάθε δυνατότητα που μας επέτρεπαν οι περιορισμοί, προκειμένου να κάνουμε την ανατολική Χαλκιδική, την πατρίδα του Αριστοτέλη, γνωστότερη και ελκυστικότερη. Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη κάθε μορφής τουρισμού που μας επιτρέπει ο ευλογημένος τόπος μας είναι το κύριο μέλημα μας».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα