Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Νεοχώρι: Γιόρτασαν τον Άγιο Αθανάσιο

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου οι κάτοικοι του Νεοχωρίου γιόρτασαν την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στο ομώνυμο εξωκλήσι του στο Νεοχώρι, που βρίσκεται σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον.


Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε μικρή περοφορά της εικόνας του Αγίου. Φε΄τος λόγω των μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε με το παραδοσιακό κουρμπάνι, αλλά οι κάτοικοι ευχήθηκαν του χρόνου να έχει επιστρέψει η κανονικότητα και να τιμήσουν με όλα τα ήθη και έθιμα τον Άγιο Αθανάσιο.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.