Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προχωρούν οι διαδικασίες για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας

Πιστός στη δέσμευση του, ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μ. Καρράς, στους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας για προσθήκη κατ’ επέκταση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στεγαστικές ανάγκες του σχολείου, ξεκίνησε εδώ και καιρό τις απαιτούμενες διαδικασίες, που είναι  ιδιαίτερα απαιτητικές και χρονοβόρες.


Ένα από τα βασικά και απαραίτητα βήματα είναι η συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, ακινήτων, που θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Αν η εισήγηση είναι θετική, θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα συντάσσεται μελέτη, εκδίδονται οι απαιτούμενες άδειες και το έργο είναι έτοιμο για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί.

Δυστυχώς, τα περιοριστικά μέτρα δυσκόλεψαν για αρκετό καιρό τη συγκρότηση της επιτροπής, που τελικώς συστάθηκε με την 613/2021 Απόφαση Δημάρχου και αποτελείται από:

α) την κα Μυλωνά Ζαφειρούλα, διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, ως πρόεδρο ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση του υπό εξέταση ακινήτου.
Της πρόεδρου απούσης ή κωλυομένης αναπληρώνει ο διευθυντής της άλλης βαθμίδας εκπαίδευσης ο κ. Νικολαϊδης Αλέξανδρος, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής.
β) τον κ. Τσομπανάκη Κων/νο, δημοτικό δύμβουλο του Δήμου ως μέλος,  με αναπληρωτή του τον Σαρόγλου Χαράλαμπο, δημοτικό δύμβουλο του Δήμου.
γ) την κα Κούγκουλου Κωνσταντίνα, πολιτικό μηχανικό Π.Ε. του Οργανισμού “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε. ως μέλος,  με αναπληρωτή της, τον κ. Συμεωνίδη Αβραάμ, πολιτικό μηχανικό Π.Ε. του Οργανισμού “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε.
δ) την κα Δαρείου Ευγενία, προϊσταμένη, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ως μέλος με αναπληρώτρια την κα. Πάσχου Μαρία, επόπτη Δημόσιας Υγείας.
ε) τον κ. Τσιούμα Ιωάννη του Δημητρίου, ΠΕ Α εφοριακός, προϊστάμενος Φορολογικής Συμμόρφωσης και σχέσεων με τους φορολογουμένους, αναπληρωτής προϊστάμενος της ΔΟΥ Ν. Μουδανιών ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Σαμαρά Μάριο του Παναγιώτη.

Η επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος, που κατέθεσε ο Δήμος και να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας.
«ΟΙ διαδικασίες είναι ακόμη πιο δύσκολες, όταν πρόκειται για σχολικά κτίρια και δυστυχώς χρονοβόρες. Η πανδημία μας έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε τη συνεδρίαση της επιτροπής, που απαιτούσε και φυσική παρουσία. Έτσι ακόμη ένα βασικό βήμα έγινε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα